Ti 25.01.2011 @ 16:08Matti Rämö

Talvipyöräilyn riemua: raskasta pöperöä

Lämpötila on sahannut nollan kummallakin puolen jo useamman viikon. Ja olosuhteet ovat pyöräilyreitillä käyneet rankemmiksi koko ajan. Lunta on tullut kerroksittain lisää, ja välillä on liian suuri aurauskone käynyt silpaisemassa suurimmat pois ja jättänyt parin kolmen sentin niljakkaan kerroksen, josta ei saa pitoa ja johon uppoaa. Ja uusi irtokerros sataa päälle ja toinen ja kolmas.

Reitilläni on pahin paikka ollut Oulunkylän aseman alikulkukäytävän ramppi, joka on perinteisesti hoidettu heikosti jo useamman talven ajan. Paksusta puurosta ei selviä taluttamatta.

Maanantaiaamuna kun viretila ei ole paras mahdollinen, on matkanteko vähän raskasta. Ja kun univelkaa kertyy, niin myös tiistaiaamu tuntuu raskaalta ja keskiviikkoaamu… On pakko myöntää, että juuri nyt alkaa pieni kisaväsymys painaa pöperöisillä alustoilla. Tosin varhain laulavat tiaiset visertävät jo ennakkolupausta helpompien kelien paluusta.

Ps. omaan viretilaani on vaikuttanut Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin: Hymyn voimaa ja sodan jälkiä -kirjaprojektin loppurutistus, joka on kovin maitohappoisessa vaiheessa ajankäytön suhteen. Oikoluku häämöttää jo, mutta tekstimassan nelosversiossa pitää vielä hinkata pari pitkää nousua ylös Laosin vuoristossa ja sitten kestää tasangon raju helle Thaimaassa ja repiä Bangkokin betoniviidakossa loppusuora. Ja kartatkin ovat vielä piirtämättä.
 

2 kommenttia

Rentouttavia ajokelejä ja tsemppiä kirjan viimeistelyyn. Kyllä tämä kirjan odottaminenkin alkaa kohta "työstä käydä". Hienoa taas päästä lukemaan seikkailujasi pyörän kanssa.

Heh, kiitos kannustuksesta. Kirjoittaminen on rankempaa puuhaa kuin polkeminen (varsinkin kun sitä tekee työn ohessa). Mutta kun saa hyvää palauetta, niin sitä jaksaa puskea. Vakaa tavoiteaikataulu on, että eepos ilmestyy Fillarimessuille, jotka ovat 11.-13.3. Oikoluvun jälkeen aikaa menee vielä nimittäin painamisessakin.

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu