Pe 16.08.2013 @ 23:03Matti Rämö

Videopäiväkirja Polkupyörällä Istanbuliin: osa 1/10, Valko-Venäjä

Kesän Istanbulin-reissulla oli mukana ensi kertaa myös videokamera. Ensimmäinen viikko Baltian läpi hurahti kevätlaitumelle päässeen lehmän hurmoksessa, enkä ehtinyt perehtyä outoon laitteeseen. Tämän vuoksi videokertomus alkaa vasta Valko-Venäjän Minskistä. Raakamateriaalia kertyi lopulta niin runsaasti, että sen kahlaamiseen on mennyt aikaa varsinkin lievien tekno-ongelmien raahautuessa mukana, minkä vuoksi videoiden julkaisu alkaa vähän viiveellä.

Blogissa videosarjan osat ovat Valko-Venäjä; Kiova; Ukraina; Transnistria & Moldova; Odessa; Mustameri & Georgia; Turkki: Mustanmeren rannikko; Turkki: vuoristoinen sisämaa; Istanbul; Kaasua Taksimilla.

Videot ilmestyvät myös Yle Areenaan noin 50-osaisena klippisarjana Polkupyörällä Istanbuliin osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/istanbuliin.

Minskissä on matkan ensimmäinen lepopäivä 3.6. Kaupunkivaellus kulkee puistikon kautta Pyhän Eufrosinian kirkolle.

Pyhän Eufrosinian kirkolta poljen avaran pääkadun kevyessä ruuhkassa Kalvariskaja ulizan ja Pushkina prospektin risteykseen.

Ensimmäinen Minskin jälkeinen maastoyö on vierähtänyt pellonreunassa Rudzenskin liepeillä 50 km Valko-Venäjän pääkaupungista kaakkoon. Karavaani nytkähtää pellolta radanvarsitaajamaan, jossa tehdään radan huoltotöitä.

Tämän sarjan neljäs klippi on rajan ylityksen jälkeen jo Ukrainan puolelta. Leiri on pellonreunassa lähellä Tshernogivin kaupunkia 50 kilometriä Tshernobylin itäpuolella. Leiriaamu ei ole yksinäinen, sillä saan seurakseni pienen sammakon, joka asettuu ajohanskalle viettämään laatuaikaa.

------------------------

Lauantaina 24.8. klo 13 Lahden pääkirjaston auditoriossa on seuraava esiintyminen, ja aiheena ovat retkipyöräily ja siitä kirjoittaminen, otsikko on Polkupyörällä maailmalla.

0 kommenttia

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu