Su 03.10.2010 @ 02:51Matti Rämö

Loikka Jäämereltä Mekongin tasangolle

Unimaailmassa teen yhä edelleen matkaa polkupyörällä, mutta paluu kirjoitusprojektiin on heittänyt mieleni pois viileistä jokilaaksoista ja tuntureilta takaisin kuumalle Mekongin tasangolle.

Kolmannen matkaeepoksen kirjoittaminen keskeytyi heinäkuussa Vietnamin vuoristoseuduille, ja olin hieman huolissani, kuinka onnistun palaaman vajaan vuoden takaiseen sielunmaisemaan Jäämeren-polkaisun jälkeen.

Kaksi–kolme viikkoa paluun jälkeen purin Jäämeren kuvasatoa ja tapahtumia blogiin, kunnes palasin varovaisesti selailemaan viime vuoden muistiinpanoja ja valokuvia ja sitten viimeisimpiä kirjoituksia heinäkuulta. Ja kun olin henkisesti vielä tämän kesän matkalla, niin onnistuin kuin onnistuinkin palaamaan matkavireessä takaisin Vietnamiin ja Laosiin. Ja itse asiassa kirjoittaminen sujuu nyt innostuneemmin kuin heinäkuussa. Kesän polkemisen terapeuttinen hyväolo kantaa eteenpäin paluussa Mekongin helteisiin. Ja Jäämeren-reissu oli kuitenkin niin erilainen maisemiltaan ja ihmiskohtaamisiltaan, ettei ole vaaraa ikään kuin sekoittaa kokemuksia toisiinsa.

Lisäpontta kirjoittamiselle ovat antaneet Vietnam-polkaisukirjan kustannussopimuksen alustava sopiminen sekä se, että kustantaja on myynyt Polkupyörällä Intiassa -kirjan omat varastonsa jo loppuun! Leijuin kolme päivää kuultuani uutisen. Olen toki ollut tietoinen, että eepos on hyvä, vaikka itse sen sanonkin. Olen saanut runsaasti palautetta, että se kestää useammankin lukemisen. Mutta silti aina välillä on kurkistellut esiin pelko siitä, että jos kirja ei myy, niin sitten kustantajan into voi lopahtaa seuraavien kirjojen painattamiseen. Nyt jos kysyntää vielä riittää, niin Intia-kirjasta otetaan pehmytkantisia printing on demand -lisäpainoksia, joita voi painattaa pieniäkin eriä.

Ainoa ongelma kirjoittamalla matkaamisessa on se, että jää aivan liian niukasti aikaa fyysiselle polkemiselle tässä ja nyt. Yritän korvata puuttuvia kilometrejä rajummalla reuhtomisella ylämäissä, mutta se ei riitä kattamaan monen tunnin terapeuttisia polkaisuja. Täytynee pitää pieni tauko kirjoittamisessa viimeistään sitten, kun saan ensimmäisen version valmiiksi, mutta siihen voi mennä vielä kuusi–seitsemän viikkoakin. Auts.
 

0 kommenttia

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu