Kesän valoa satulassa

Jaksan joka kesä taivastella päivien pitenemistä ja yön valoisuuden ihmettä, jonka voi kokea myös etelässä Suomenlahden rannoilla. Kuinka hienoa onkaan polkea yön hennossa hämyssä, joka muuntuu aamunnousuksi niin nopeasti. Niityt ja metsät tuoksuvat, ja yön linnut lurittelevat. Valo on niin voimauttavaa, ettei edes kesäkuun ”islantilainen” viileys ole haitannut suven kokemisen iloa.

Olen polkenut arkisin pitkiä terapialenkkejä merenrantoja ja Vantaanjokea pitkin ja välillä poiketen metsän suojiin. Vihreä loiste kannustaa eteenpäin, ja polkaisu polkaisulta rauha lisääntyy, enkä murehdi liikaa sitä, mitä on tulossa. Elämän pyörä kulkee kulkuaan.

Kesä etenee Himalaja-projektin rytmissä. Käyn yhä uudestaan läpi viime kesän 30 tunnin videoraaka-aineistoa ja yritän jalostaa siitä sellaista kokonaisuutta, joka voisi kantaa pidemmänkin katselukerran. Projektin toteutus on yhä auki, mutta olen optimisti. Videoita kahlatessa ainakin palo palata uudestaan Intiaan kasvaa, sillä unenomainen, värikäs ja myös absurdi todellisuus kutkuttaa mieltäni, myös kaikkine hämmentävine piirteineen. Videovirta kypsyttää samalla myös Himalaja-kirjan kirjoittamiseen.

Ja välillä poikkean Himalajalta Keskuspuistoon.

Ps Vihdoinkin uskaltauduin satulaan kevyesti pukeutuneena: onni on sitä, kun voi pyöräillä T-paita päällä  :)

Ps2 Tietokirjailija Helena Pilke kirjoitti kirja-arvostelun Istanbul-eepoksestani. 

10 kommenttia

Hyvää kesän jatkoa Matti. Huomasin juttusi juuri nettiä plaratessa. Mielenkiinnolla odottelen sitä Himalaja-kirjaasi. T: Seppo

Matti bongattu Kaisaniemen puistossa! Just olin laskenut käsistäni Istanbulin matkakirjan, tuli ihan epätodellinen olo, että tuossa se Matti viilettää.. 8-)

heh :)

arkipyöräily on se tärkein juttu.

Heh, lähdit sitten yöpyöräilylle ilman meitä. Joudut tekemään sen ensi viikolla uudestaan :D Yön lempeä valo ja aamun uuvuttava väsymys ovat parhaita harvinaisia ystäviä.

Terve! Oletko aikeissa lähteä tänä kesänä millekään pidemmälle reissulle? Mites se Itämeren kierros? Hyvää kesää joka tapauksessa!

Tämän kesän poljen Uudellamaalla, ehkä pistäydyn jopa Hämeessä. Hyviä reittejä löytyy kyllä :)

Kaikella kunniotuksella mutta miksi ihmeessä YLEn alustalla julkaistaan yhden yksittäsen ihmisen omia matkoja ja pohdiskeluja. Kaikken järjen mukkaan koko juttu pitäisi siirtää muualle, vaikka pallontallaajiin, blogspottiin, wordpressiin. Ei kai Ylen tehtävänä ole tuoda yhden yksittäisen ihmisen egoa julkiseksi.

ihmettelijä kirjoitti:

Kaikella kunniotuksella mutta miksi ihmeessä YLEn alustalla julkaistaan yhden yksittäsen ihmisen omia matkoja ja pohdiskeluja. Kaikken järjen mukkaan koko juttu pitäisi siirtää muualle, vaikka pallontallaajiin, blogspottiin, wordpressiin. Ei kai Ylen tehtävänä ole tuoda yhden yksittäisen ihmisen egoa julkiseksi.

Ehkäpä tuo em. kommenttini oli hiemna liian tyly (anteksi). Blogi on sinänsä hieno. Tosin jäin kaipaamaan pidemmissä jutuissa hienoista väliotsikointia.

Muuten blogspotissa saat ujutettua helposti mukaan kaiken mailman interaktiivista tavraa mukaan, kuten klikattavia karttoja

Hei, pyörämatkojani on seurattu Yle Teksti-TV:ssä, Radio Suomessa, Ylen Aamu-tv:ssä ja kirjojani on Yle Areenassa äänikirjoina, ja lisäksi olen yhä Ylen toimittaja. Olettaisin, että siinä on tarpeeksi perusteita tämän blogin olemassaoloon, ainakin toistaiseksi.

ihmettelijä kirjoitti:

Ei kai Ylen tehtävänä ole tuoda yhden yksittäisen ihmisen egoa julkiseksi.

Ylen blogeissa [blogit.yle.fi) on useiden ylen toimittajien ja työntekijöiden omalla nimellään kirjoittamia blogeja, ei pelkästään yhden yksittäisen pyöräilijän.

Omasta mielstäni omalla nimellä kirjoittaminen on osoitus vastuusta ja avoimuudesta, valitettavasti monet suomalaiset tuntuvat ajattelevan sen olevan huomiohakuista julkisuuden etsintää. Ei ihme että meillä on niin paljon ahdistusta ja sulkeutuneisuutta.

Polkupyörämatkalla – joka päivä

Teksti-tv-toimittaja Matti Rämö on psykofyysisellä polkupyörämatkalla joka päivä. Jo työmatkan puolituntinen riittää sinkauttamaan mielen tien päälle. Matka jatkuu öisin kirjoituspöydän ääressä, kun eksoottiset megapolkaisut muuntuvat kirjoiksi.

Lisää megapolkaisuista: Italia/Tunisia; Intia; Thaimaa/Vietnam; Jäämeri; Islanti; Andalusia/Marokko; Istanbul

Kirja-arviot: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa; Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin; Polkupyörällä Jäämerelle; Polkupyörällä Islantiin; Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan; Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin

Äänikirjat Yle Areenassa: Rengasrikkoja Saharassa; Polkupyörällä Intiassa

Videopäiväkirja Yle Areenassa: Polkupyörällä Istanbuliin

Radio Suomi, Aamu-tv, Radio 1: Matkaraportteja Elävässä arkistossa

Infosivu facebookissa

 

 


 

 

Blogiarkisto

2013

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu