TV1:n ohjelmat | Asia

Ohjelmakortti

Toisenlaiset frendit

Toisenlaiset frendit ovat jo koko kansan frendejä. Heidän arkeensa kuuluukin erilaisten tapahtumien juontaminen ja nimikirjoitusten jakeleminen.

Toisenlaiset frendit ovat vauhdikasta väkeä! Kaverusten elämää seurataan 1.3.2014 alkaen uusissa neljännen tuotantokauden jaksoissa.

Työnteko on frendeille tärkeää. Nyt kun Sonja on vihdoinkin valmistunut, hänen työtehtävänsä saattavat muuttua. Mikko tekee kovasti töitä, ja välillä työtunnit venyvätkin ylitöiksi.

Timo lähinnä haaveilee uudesta työpaikasta. Asuntolaan on muuttanut uusi asukas, Johannes, jonka Timo ottaa siipiensä suojaan

Sanna valmistautuu Etelä-Koreassa järjestettäviin Special Olympics -kisoihin.

 

Toisenlaiset frendit -sarjan tunnusmelodian - Jos paleltaa - esittää Mikael Konttinen.

Toisenlaisten frendien pääosassa ovat samassa talossa naapureina asuvat kehitysvammaiset aikuiset. Heidän arkensa täyttävät työ ja harrastukset kommelluksineen, sekä ennen kaikkea ystävyys.

  

1.3. osa 1

Frendit luonnon helmassa. Luonto ja eläimet ovat frendien sydäntä lähellä. Mökillä paiskitaan hommia ja tutustutaan kotieläintilan asukkaisiin. Mikkokin pääsee pitkän tauon jälkee hevosen selkään!

 

8.3. osa 2

Työpaikkahaaveita. Timo on päättänyt etsiä työpaikan. Musiikkimiehenä hän aloittaa työpaikkoihin tutustumisen radiosta. Tytöt alkavat pakata tarkasti ja huolella yhteistä Kreikan matkaa varten.

 

15.3. osa 3

Matkakuumetta. Timon työnhaku jatkuu harjoittelulla kahvilassa. Sonjan, Katan ja Sannan matka jumalattarien maahan alkaa! Kreikan jumaltarustot virittävät tytöt rakkauden tunnelmiin.

 

22.3. osa 4

Kulttuuria ja historiaa. Tytöt nauttivat Kreikan lämmöstä ja tunnelmasta. Kotosalla Mikko kartuttaa tietämystään Suomen suurmiehistä kulttuurikävelyllä ja Timo pääsee tutustumaan oikeaan radioasemaan.

 

29.3. osa 5

Herra tasavallan presidentti. Mikko on saanut kutsun Mäntyniemeen presidentin yksityistapaamiseen! Timo järjestää pihatalkoot. Sannalla on muita kiireitä ja se saa pientä kinaa aikaiseksi.

 

5.4. osa 6 

Rakkautta ilmassa. Timo heittää DJ-keikan Radio Helsinkiin. Silloin kuullaan rakkauden sulosäveliä Sonjalle. Sannan poikaystävä on kaupungissa, joten luvassa on pariskuntien leffailta.

 

12.4. osa 7

Itsenäistä elämää. Itsenäistymiseen kuuluu oma koti ja työpaikka. Frendit matkustavat Ikäperheseminaariin kertomaan elämästään. Timon työnhaku alkaa päättyä, mutta nyt Katan täytyy etsiä uusi työpaikka.

 

19.4. osa 8

Kirjeitä joulupukille. Frendien joulunodotus huipentuu matkaan Korvatunturille joulupukkia tapaamaan. Sitä ennen pojat lievittävät lentopelkoaan Malmin lentoasemalla pienkoneita ihastellen.

 

 

Sarjalle tunnustusta

Toisenlaiset frendit -sarja on saanut Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry:n juhlamitalin. Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt sarjalle Vuoden tulppaani -tunnustuksen.

Ruotsissa sarja on voittanut vuoden parhaan ohjelman palkinnon ja parhaan dokumenttisarjan palkinnon jo kaksi kertaa. Menestys jatkuu, ja sarjasta on Ruotsissa käynnissä jo kolmas tuotantokausi.

Sarja perustuu Metronome-konserniin kuuluvan Sto-Cph:n luomaan formaattiin "En annan del av Köping"

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV1 lauantaisin 1.3. - 19.4.2014 klo 18.15 - 18.45 (uusi neljäs tuotantokausi)

Yle Areenassa 30 päivää

 

 

Toisenlaiset frendit Facebookissa

 

 

 

 

Tuottaja: Heidi Vierikko, Ohjaaja, leikkaaja, käsikirjoittaja: Lulu Salmi, (konsultoiva) käsikirjoittaja: Elias Koskimies, Kuvaaja: Ville Salonen, Äänittäjä, äänisuunnittelija: Jaakko Vierikko.

 

 

 

Ohjelman on tuottanut Metronome Film & Television Oy.

 

 

Timo

 

Sonja

 

Sanna

 

Mikko

 

Kata

 

Johannes

 

Sarjan tähdille voi lähettää postia:

Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

Bulevardi 34 a A 4

00120 Helsinki

 

 

TV1 tiedottaa
Muualla Yle.fi:ssä