Ma 27.04.2009 @ 10:17Tuija Aalto

Elämäni supermatriisissa

Finnet suunnittelee tarjoavansa kuluttaja-asiakkaille uudenlaisen tietokoneen käyttökokemuksen. Kone olisi vain käyttöliittymä operaattorin verkossa olevaan palvelutarjontaan. Kaikki tapahtuisi palvelimilla tuolla jossakin. Avaimet käteen -paketissa kuluttajan tarvitsisi ilmeisesti vain muistaa salasanansa, jolla pääsee palvelupakettia käyttämään, jonka jälkeen operaattori hoitaisi loput. Ei käyttöjärjestelmä-, ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä, ei palomuureja.

Jos haluaisi tehokkaamman koneen ja enemmän vääntöä, vääntäisi vain rahahanasta ja bittiä virtaisi ja HD-leffat ja moninpelattavat roolipelit pyörisivät näyttöpäätteellä somasti.

Linturin poppoon Supermatrix kuulostaa osin vasta hataralta suunnitelmalta.

Minä sen sijaan elän jo hyvin pitkälle omassa supermatriisissasi. Kaikki datani ja iso osa ohjelmistoja ja palveluja, joita käytän, sijaitsee jossain muualla kuin omalla koneellani.

Pikaisen inventaarion mukaan ainakin seuraavaa

  • Varmuuskopioin kotikoneen Mozyllä.
  • Julkaisen (ja samalla varmuuskopioin) valokuvat ja videot Flickriin
  • Työstän dokumentit (ml. ensi kuussa ilmestyvän tietokirjan) Google Docsilla
  • Varastoin podcast-tiedostot Libsynissä  ja Internet Archivessa
  • Yksityinen blogini asuu A2-Hosting -palvelinhotellissa
  • Facebookin ja LinkedInin kontaktiverkostot ovat kattavimmat ja ajantasaisimmat osoitekirjani
  • Evernote -tiedonhallintajärjestelmä on vielä tarkoitus ottaa käyttöön


Nämä ovat laajasti maailmalla käytössä olevia tuotteita ja palveluita, joskin olen kuluttajana tehnyt jokaisen kohdalla itse valinnan ja maksan jokaisesta kuukausi- tai vuosimaksua erikseen. 

Kovin nopeita tuloksia tai valmiita kuluttajapalveluita ei Finnetin supermatriisista lähivuosina ole odotettavissa: "Tekesin rahoittama projekti on kolmivuotinen. Ensimmäisen vuoden projektiryhmä käyttää analysointiin, toisen testeihin ja teknisiin kokeiluihin. Kolmantena vuonna valmistuvat rajapinta- ja tuotantotestit ja käyttäjäselvitykset." (ITViikko: Supermatrix: 100 000 suomalaisen kotikoneen tilalle tyhmä pääte)

Ehdin hyvin opetella sen Evernoten vielä.

Keskustelimme "pilvessä" olevista palveluista Sula Pinta - podcastin edellisessä jaksossa pari viikkoa sitten: #Sula Pinta 39: Mobiilit mahdollisuudet vai mahdottomuudet?

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu