Ke 07.10.2009 @ 08:52Tuija Aalto

Pankkikriisi syntyi respektin puutteesta, sanoo taloustieteilijä

Pankkikriisiin saatettiin joutua siksi, että pankkiirit olivat unohtaneet sellaiset klassiset arvot kuin yrittämisen ja tiedonhankkimisen ja oppimisen kunnioittamisen. Pankkiirit ehkä käyttäytyivät huonosti siksi, että kukaan ei ollut opettanut heille, että liike-elämän alueella pitää olla kunniallisuutta ja arvokkuutta, latasi taloustieteilijä Taloustieteen nobelisti Edmund Phelps Pekka Himaselle Dignifi-matkaan liittyvässä tapaamisessa.

Phelps muistuttaa, että Aristoteleen etiikka - tiedon etsiminen, oman itsensä kehittäminen ja maailman tutkiminen - on ollut renesanssin kautta 1800-luvulle länsimaisen kehityksen pohjalla.

Arvokkuuden etsiminen ei ole sinänsä uusi asia, Phelps huomauttaa Himaselle. Adam Smith dissasi kotiseutunsa Skotlannin yrityselämää sanoen, että siitä puuttui sankarillinen henki.

Asiasanat: 

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu