Su 10.01.2010 @ 23:06Tuija Aalto

Solmuhenkilöt ja sillanrakentajat parveilevat verkostoissa

Internetin mahdollistama välitön verkottuminen tuottaa sellaista avoimuutta, nopeutta ja joustavuutta, joka muuttaa monia instituutioita ylläpitävät viestinnän muodot. Näin kirjoittaa SITRAn ennakointipäällikkö Riitta Nieminen-Sundell Kansallisen ennakointiverkoston joulukuussa julkaiseman Diginatiiviraportin (pdf) johdannossa.

Raportti on hyvä kertaus media- ja viestintäkulttuurien muutosvoimista.

  • Solmuhenkilöt ja sillanrakentajat (Ks. raportin s. 12). Solmuhenkilöt ovat erityisen aktiivisia ja verkottuneita tietyn verkoston keskuspisteitä, sillanrakentajat taas henkilöitä, jotka yhdistävät verkostoja toisiinsa esimerkiksi yli organisaatiorajojen.
  • Wikimäinen ja parvimainen toiminta (esim. s. 23) Organisoidutaan yhden asian tekemiseksi löyhästi, ilman yhdistysmuotoa tai vastaavaa, käyttäen verkkoa viestintään.

30-sivuinen esitys on selkeästi taitettu ja asioita tuodaan esiin silmäilevää lukemista suosivassa haukkapalamuodossa.

Raportissa tarkastellaan diginatiivien vaikutusta yhteiskunnassa toimimiseen ja työelämään. Sen kokosivat Tomi Leivo, Marjut Mutanen ja Riitta Nieminen-Sundell (toim.).

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu