Ma 22.12.2008 @ 10:38Tuija Aalto

Lapselle erikoinen nimi

Pari vuotta sitten ilmestyneessä Freakonomics (Outoustalous) -kirjassa tutkittiin lasten nimien trendejä ja havaittiin, että siinä missä ennen riitti kourallinen nimiä, kohti nykyaikaa tultaessa käytössä olevien eri nimien määrä lisääntyi. Historiallisesti oli nähtävissä, että tietyt nimet toistuivat sykleittäin ja nimiruljanssia pyöritti varakas eliitti, jonka nimiä rahvas viiveellä kopioi omalle jälkikasvulleen.

Hakukone-erottuvuuden vuoksi saattaa syntyä ihan uusi tapa antaa lapselle nimi, jota ei ole ollut vielä kenelläkään. Syntyykö uusia nettipalveluja, jossa pyritään generoimaan etunimeksi merkkijono, jota kukaan ei ole vielä käyttänyt? (Nappasin tämän ajatuksen jostakin podcastista, juontajan sivuhuomautuksesta, luultavimmin Buzz Out Loudista, mutten muista, mistä jaksosta.) 

 

 

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu