Pe 08.01.2010 @ 20:50Tuija Aalto

Mediakäyttäjä 2v odottaa videota

Tyttäreni kaks ja risat tuijottaa odottavan näköisenä ruutua, kun panen lastenmusiikkia soimaan iTunesissa. Ruudulla ei tapahdu mitään, ääni vaan kuuluu, tyttö on hämillään.

Katsotaan valokuvia. Diaesityksen kuluessa hän osoittaa useamman kerran: laitetaan toi. Selitä siinä että ei tuosta nyt mitään enempää irtoa, se on valokuva.

Onko tästä pääteltävä, että siinä kasvaa uusi mediakäyttäjien sukupolvi, jolle video on oletusformaatti ja visualisoimaton audio tai still-kuvat pelkkiä virhetilanteita?

1 kommentti

Saattaapa olla, että monelle on eräänlainen toive ainakin kaikessa mukana oleva liikkuva kuva. Minä kuitenkin olen asiasta vähän huolissani. On tärkeää, että lapsi voi kuunnella lastenmusiikkia ilman elävää kuvaa. Näin omalle mielikuvitukselle jää enemmän tilaa, kun se kuva luodaan omassa mielessä. Sama juttuhan koskee satuja ym. eli enää ei tarvitse käyttää mielikuvitusta satujenkuuntelussakaan, kun kaikki on elävän kuvan muodossa katsottavissa. Mitä tämä vaikuttaa lapsen mielikuvituksen kehittymiseen?

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu