Ma 17.10.2011 @ 14:14Tuija Aalto

Piiska-autosta nettiahdistelijoiden perään

Poliisi on järjestyksen ja kunnon kansalaisen ystävä. Poliisit työskentelevät ihmisten parissa ja reagoivat hälytyksiin.

1940-luvulla kaupungilla ajoivat poliisin radioautot eli nk. piiska-autot. Nyt poliisi partioi ihmisten parissa myös mediavälitteisesti.

Ruudun takana uhriaan vaanii myös rikollinen.

Ylikonstaapeli Marko Forss ja Pelastakaa Lapset ry:n nettiturvallisuustyön päällikkö Mari Laiho kertoivat syyskuussa Yle Uutisille, että uusin riesa ovat web-kamerat.

Ylivoimaisesti eniten virtuaalista lähipoliisiryhmää työllistää lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset. Seksuaalissävytteisen viestin lähettäminen alle 16-vuotiaalle ylittää rikoskynnyksen. Vakavammissa tapauksissa alaikäistä painostetaan esiintymään web-kamerassa ja kiristetään kuvilla.

Flash toistinta ei löytynyt.

Lapset joutuvat internetissä seksuaalisten ahdistelujen kohteiksi luultua useammin. Helsingin poliisin ja Pelastakaa Lapset ry:n kyselytutkimuksen mukaan joka kolmas alle 16-vuotias on saanut netissä seksiehdotuksia tuntemattomilta ihmisiltä. Varovaisestikin arvioiden tämä tarkoittaa tuhansia lapsiin kohdistuneita seksuaali-rikoksia, totesi toimittaja Susanna Reinboth Nelosen uutisissa syyskuussa. 

IL TV Marko Fobba Forss työpöytänsä ääressä

"Fobba" on tehnyt netissä töitä kolmisen vuotta. Hän kertoo tuoreessa Iltalehden netti-TV-haastattelussa, että IRC-Gallerian kautta tulevien viestien määrä vähentynyt ja Facebookin aktiivisuus lisääntynyt. Ryhmä käsittelee nyt muiden yhteydenottojen ohessa noin 120 Facebook-viestiketjua kuukaudessa.

 

 

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu