Pe 08.01.2010 @ 10:20Tuija Aalto

Hyvää Uutta Vuotta -tilapäivitykset eivät vielä ole korvanneet tekstiviestejä

Moni Facebook-kaverini kertoi saaneensa ja lähettäneensä joulun ja uudenvuoden aikaan huomattavan vähän tekstiviestejä. Joiltakin aikaisempien vuosien tekstiviestitervehdysten tulva oli tyrehtynyt kokonaan. Tästä voisi päätellä, että edelläkävijämediakäyttäjien ystävien "rapsuttelu" on siirtynyt nettiaikaan, kun tilapäivitykset ovat korvanneet tekstiviestit. Kyseessä on heikko signaali digitaalisen ajan viestinnän muutoksesta.

Laajempi massailmiö tämä ei kuitenkaan ole. Pieti Näkkäläjärvi, palvelupäällikkö Elisasta, kertoi puhelimessa, että teksiviestejä lähetettiin prikulleen saman kaavan mukaisesti kuin aiempina vuosinakin, yhtiön ennakoimat noin 10 miljoonaa kappaletta. 

Multimediaviesteissä jäätiin kuulemma karvan verran viime vuotisesta, niitä lähti "pikkasen alle" 200 000 juhlatervehdystä.

Elisan mukaan Jouluaattona lähetettiin noin 2,2-kertainen määrä tekstiviestejä normaaliin päivään verrattuna. Viestimäärä oli hieman viime joulua pienempi.

Aiempien vuosien "ennätysmäärä viestejä" -uutisoinnin kaavaa täytyy siis nyt muuttaa ja todeta, että juhlakauden tervehdystekstiviestien kasvu pysähtyi.

(muokattu 10:40)

Täydennys 11:30:

Sähköpostitse Näkkäläjärvi vielä täsmensi blogimerkinnän luettuaan, että "viestien kokonaismäärät kyllä kasvoivat (mms & sms) edellisestä vuodesta. Olimme arvioineet mms:n kasvun hiukan suuremmaksi kuin toteutui ja sms meni ~arviomme mukaan."

 

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu