To 27.08.2009 @ 19:20Elina Hiltunen

Ollila huolissaan energian, ruuan ja puhtaan veden riittävyydestä tulevaisuudessa.

 

Tulevaisuuden vesikriisi on otettava tosissaan, viestitti Jorma Ollila, Nokian ja Shellin johdon hallitusten jäsen esitelmässään Helsingin Kauppakorkeakoululla 26. elokuuta johtamiseen ja hallinnon innovaatioihin keskittyneessä konferenssissa. Ollila keskittyi puheessaan pääosin energianäkymiin tulevaisuudessa, mutta sivusi globaaleja polttavia tulevaisuuden ongelmia, kuten juuri puhtaan veden ja ruuan riittävyyttä. Tänä päivänä maailmassa noin 20 valtiota kamppailee puhtaan veden puutteessa, kahdenkymmenen vuoden päästä kyseisten valtioiden määrä voi nousta jopa 80 kappaleeseen.

Ollilan mukaan helppoa ei ole energiasektorillakaan. Energia-alan kolme kovaa totuutta liittyvät energian kysynnän kasvamiseen, haasteisiin, jotka liittyvät kasvavan kysynnän tyydyttämiseen ja yhä enemmän tapetille nousevat ympäristöasiat. Ratkaisuja ongelmiin Ollila löytää energiatehokkuuden kasvattamisesta, biopolttoaineista ja hiilidioksin talteenottomentelmien kehittämisestä.

Esityksessään Ollila valoitti, että tänä päivänä 80% energiatarpeista tyydytetään fossiilisilla polttoaineilla, joista suosituin maailmanlaajuisesti on hiili. Ollila ennusti vuoteen 2030 asti fossiilisten polttoaineiden tuottavan vielä enemmistön energiasta, mutta tuon ajankohdan jälkeen fossiillisten polttoaineiden käyttö tulee vähentymään merkittävästi. Ollilan kotipesä Shell tuntuu myös uskovan tähän näkemykseen. Maailmalle levinneissä Shellin skenaarioissa maalaillaan toisaalta  kuvaa taloudesta, jossa hiilipäästöt ovat minimissään. Tuossa maailmassa Shell tuskin enää on öljy-yhtiö.
 

 

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu