Pe 13.02.2009 @ 11:23Pirkka Aunola

YLE on luottamuksen tae, vai onko?

YLE on luotettava ja meidän tulee pitää kiinni tästä luotettavuudesta. Kuulen nämä kaksi fraasia usein työpaikallani, ja allekirjoitan ne molemmat. Mutta kun alamme keskustelemaan luotettavuuden rakentumisesta nykyisessä monimediaisessa ja -äänisessä maailmassa, huomaan joutuvani eri leiriin monien ihmisten kanssa.

Itse en usko, että pelkkä perinne ja asema määrittäisi enää niin voimakkaasti median luotettavuutta kuin aiemmin. Emme voi nojautua siihen, että pelkkä YLE-leima tekisi sisällöistämme luotettavia.

Uskon, että varsinkin verkossa meidän tulisi toimia yhä avoimemmin. Itse ajattelen luotettavuuden olevan asia, joka kaikkien toimijoiden tulee ansaita päivä toisensa jälkeen, juttu kerrallaan.

Luotettavuus syntyy verkossa muun muassa siitä, että tuomme asioihin liittyvät eri näkökulmat hyvin esille. Luotettavuutta lisää se, että teemme lähteemme näkyviksi ja ohjaamme verkon käyttäjän suoraan muihin netistä löytyviin lähteisiin.

Luottamuksen syntyminen vaatii myös avointa keskustelua. Meidän on osattava perustella valintamme ja näkökulmamme ja oltava valmiita keskustelemaan näistä valinnoista yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa.

Avoimuus ja toiminnan läpinäkyvyys synnyttää luotettavuuden, ja tätä kohti meidänkin tulisi pyrkiä.

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu