Ma 01.03.2010 @ 13:20Tuija Aalto

Chatroulette - ohjelmaa yhden hengen yleisöille

Näinkin pieniksi voivat yleisöt käydä: moskovalaisteini koodasi chattiruletin, joka arpoo nettivideoyhteyksiin kaksi satunnaista käyttäjää keskenään. Pelleily alkoi marraskuussa, on kasvanut uusta suuhun -menetelmällä ja nyt videota kohisee seitsemän gigabitin sekuntivauhtia Frankfurtissa sijaitsevien serverien kautta. Näin kertoo palvelun tekijäksi ilmoittautunut 17-vuotias Andrey Ternovskiy New York Timesin bloggaajille.

"Tähän(kin) suuntaan on sosiaalinen media siis menossa – nettikameran edessä hillumiseen", kommentoi Sampo Hänninen Markkinointi & Mainonta-lehdessä.

"Chatroulette tuntuu vastaavan sosiaaliseen tarpeeseen seurustella, esiintyä ja jakaa omaa olemassa oloaan, vaikka sitten tuntemattoman japanilaisen avaruusasuisen teinin kanssa. Ja jos seura ei miellytä, voi NEXT nappulalla vaihtaa kohdetta".

Rocketboom-videoblogi tutustuu Chatrouletteen (video)

 

Nettikameran edessä hillumisesta ja pienistä yleisöistä puheen ollen - Pörni on Palanen maailmaa -blogissaan kirjoittanut käyttäjäkokemuksen YLEn ja Holygoalin tarjoamasta Sofanatics-palvelusta.

0 kommenttia

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu