Ti 29.09.2009 @ 15:04Sari Veikkolainen

Hallintobyrokraatti kohtaa sosiaalisen median käytännössä

Olin viime viikolla mukana suunnittelemassa sosiaalisen median koulutuskokonaisuutta YLElle. Aihe on tietysti mitä ajankohtaisin ja tavoitteena olisi saada aikaan pysyvä koulutusmalli Ylen Tuottajakoulun ja Nosturin tapaan. 

Hanke on kiinnostava myös siksi, että se olisi tarkoitus toteuttaa yhteistyössä Metropolian kanssa ja mukaan voisi tulla toimittajia myös muista yhtiöistä. Siis yhteistyötä ja verkostojen rakentamista!

Sinänsä kökkö termi sosiaalinen media pitää sisällään niin paljon erilaisia välineitä ja toimintamahdollisuuksia, että niihin perehtyminen ilman ohjausta ja työn ohessa on liki mahdotonta. Koulutus olisikin ikään kuin pitkospuut, joita pitkin sosiaalisen median suossa voi luovia ja löytää ne itselleen arvoikkaimmat hillat. ”Sosiaalisen median hillamailla” – niin kuin uljaasti asiaa kuvailimme. 

Olin suunnittelijajoukosta ainoa, joka ei ole sosiaalisen median ammattilainen. Ja suunnittelupalaveri itsessäänkin oli kaltaiselle hallintoihmiselle elämys. Olen tottunut kokoustamaan vihkon ja kynän kanssa, tylsissä kokouksissa ehkä kännykällä samalla tekstaillen. 

Mutta nyt tuotimme tietoa yhdessä on-line. Tavoitteemme oli kirkastaa koulutuksen konsepti ja laatia viesti, jolla lähtisimme koulutusta esimiehille markkinoimaan. Tekstiä kirjoitimme Google Docs:illa, yhdessä kirjoittaen ja kommentoiden. Samaan aikaan mietimme koulutukselle nimeä. Sehän on tosi tärkeä osa kokonaisuutta. Osa meistä ideoi nimeä on-line oman Twitter-verkostonsa kanssa ja sai jatkuvasti kommentteja ja jatkoideoita, joita me sitten kommentoimme ja kehittelimme.

Istuin tässä pöhinässä aivan häkeltyneenä. Sanomattakin on selvää, että Google on ollut minulle lähinnä hakukone. On ilmeisesti aika laajentaa omaa perspektiiviä! Suosittelen muillekin (kaltaisilleni) tarkempaa tutustumista Googleen. 

Ja vielä ihmeellisempää on luvassa. Google julkaisee lähitulevaisuudessa uuden sovelluksen nimeltä Wave. Se ilmeisesti yhdistää asioita ihan uudella tavalla, kuten esimerkiksi sähköpostin ja pikaviestit. 

Että kyllä tässä pitkospuille on käyttöä! 

 

Kirjoittaja on koulutusasiantuntija YLEn HR-yksikössä ja epäilee tarvitsevansa pitkospuiden lisäksi myös kainalosauvat.

1 kommentti

...mutta tupakkaan älä tartu! Sellaiset kainalosauvat ovat menneisyyttä, vai mitä?

Aikaleima

Millaista on nyt? Mitä nyt ajatellaan siitä, millaista tulevaisuudessa tulee olemaan? Miltä menneisyys näyttää tämän hetken valossa? Ylen tietotyöläiset ja vaihtuvat vieraskynäilijät havainnoivat nykyaikaa ja kirjoittavat näkemästään.
 

Blogiarkisto

2011

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

maaliskuu

helmikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

heinäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu