Ma 11.01.2010 @ 13:59Tuija Aalto

Avointa innovaatioita videobloggaamisen kehittämiseksi

Olemme sopimassa ruotsalaisten mobiilivideostreamauspalvelu Bambuserin kanssa heidän palvelunsa pilotoimisesta yleisradiotoiminnassa ja sen liepeillä. Kännykkävideolähetyksien tekemisessä avautuu ainakin kaksi toisistaan jyrkästi eroavaa toimintamallia: perinteinen portinvartijamalli ja sosiaalisen median malli.

Bambuser-työpajassa

Perinteisessä journalistisessa toiminnassa journalisti tarkistaa ensin tiedon oikeellisuuden ja hyvien tapojen mukaisuuden ja muutenkin sopivuuden YLEn jakelukanaviin. Se edellyttää, että sisällöt, joita yleisöt meille lähettävät, tarkistetaan etukäteen, ennenkuin niitä julkaistaan vaikkapa uutissivuille.

Sosiaalisen median luonnollisin toimintamalli on sen sijaan julkaista ensin ja suodattaa sitten sekalaisesta massasta parhaat ja kiinnostavat sisällöt esille. Millainen tila ja ympäristö sosiaalisen median verkostot ovat journalistille? Miten YLE brändinä ja sen palvelut, sisällöt ja ihmiset voisivat näkyä verkossa muualla kuin YLEn omissa jakeluteissä, televisiossa, radiossa ja yle.fi -palvelussa.

Tällaisia kysymyksiä nousi esiin, kun parikymmentä yleläistä ja kymmenkunta YLEstä kiinnostunutta oman alansa asiantuntijaa kokoontui YLEn Isoon pajaan tänään aamulla.

Tilaisuus oli hauska, kiitos osallistujille, siitä jäi käteen monia hyviä ajatuksia ja osallistujille toivottavasti myös uusia verkostoja ja kontakteja. Pyysin tilaisuuden lopuksi, että mahdollisimman moni kävisi tässä blogissa "jättämässä jälkensä" elin linkin tekemäänsä profiiliin, jos haluaa sitä kautta olla löydettävissä jatkossa verkosta. Niin saavat tehdä myös muut mobiilivideoilmaisun jatkokehityksestä kiinnostuneet, jotta löydämme toisemme.

 

3 kommenttia

Mä testailin Tuija avulla Bambuseria viime viikolla. Tässä mun tuotos. Tätä ei ole vaikea ylittää ;)

http://bambuser.com/channel/aunila/broadcast/465895

Tää seuraava julkaistiin sitten myös Elävän arkiston blogissa: http://blogit.yle.fi/elava-arkisto/nain-elava-arkisto-syntyy ja Elävän arkiston Facebook faniryhmässä: http://www.facebook.com/#/elavaarkisto?ref=ts. Videolla Heidi Sommar kertoo Elävän arkiston tekemisestä.

http://bambuser.com/channel/aunila/broadcast/465931

Oli mukava päästä näkemään ja kuulemaan YLEläistä ideointi- tms. -seminaaria kännykkästreamauksen tiimoilta. UGC-putki (?) -aiheista olisi mielenkiintoista kuulla tai lukea lisääkin.

Oma kanava
http://bambuser.com/channel/jal
on tyhjä, sillä N900:lle ei vielä löydy clientia.

Seija, aika hyvä meininki kuitenkin: 10 minuuttia käyttäjänä ja heti aivan asiallista videota julkaisussa, kiitos yhteistyökykyisen haastateltavan. Esiintyvän toimittajan lähtökohdat alkaa tehdä tämmöistä on kyllä erit kuin jonkun joka ei ole semmoiseen tottunut.

@jal kiitti linkistä, panin sut kumminkin seurantaan sitä odottelemaan, että clientti joskus ilmaantuu.

"UGC-putki" on sisäinen termi, jota on käytetty kuvaamaan sitä työnkulkua ja tekniikkaa, millä otetaan sisään ulkoisista järjestelmistä tavaraa ja millaiset moderointityönkulut voidaan ottaa käyttöön haluttaessa ja mihin sisältä julkaista edelleen.

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu