Ti 04.07.2006 @ 21:03admin

RSS - selain nettiverkossa käytettäville kapuloille

Ole tässä nyt sitten lomalla, kun markkinoille esitellään kaiken maailman mielenkiintoisia uutuuksia: Nokia Ventures - yksikössä on kehitetty kiinnostava monenlaisissa luureissa toimiva rss-selainsovellus nimeltä WidSets. Palvelu koostuu javakelpoiseen puhelimeen (tarkat vaatimukset) ladattavasta sovelluksesta, jolla sisältöä puhelimessa selataan, ja verkkopalvelusta, jossa uusia sisältösyötteitä puhelimeen kerätään. Palvelu on vasta julkaistu ja sen käyttö vaatii hieman omaa vaivannäköä, mutta RSS-syötteitä käyttämään tottuneille palvelu on helppo ja intuitiivinen käyttöön otettava.

Jokaista sisältösyötettä vastaa oma pikku WidSettinsä. Käyttäjä voi poimia kiinnostavat valmiiden valikoimasta tai tehdä omansa yksinkertaisella työkalulla.

Käyttölogiikaltaan WidSets muistuttaa talvella julkaistua Nokian Kanavat - palvelua. Tiedon päivittämisen synnyttämää dataliikenteen määrää on mahdollista tarkkailla sekä puhelimen että verkon kautta - onpa palveluun viritetty "saldorajoituskin" yllätyksiä estämään.

Joitakin koeluontoisia YLE-sisältöjä löytyy jo kirjastosta: mm. X-Stagen blogit, Kapua06 -, Tieteen stiiknafuuliaa ja Pekka Gronowin blogit, sekä Radiosoittimen aiheita kirjanmerkattavaksi myöhemmin omalla koneella kuunneltavaksi sekä niinikään kokeiluluontoinen nuortenohjelma Summerin mobiilichat.

Varsin mielenkiintoinen kesälelu liikkuvalle käyttäjälle - joskaan käyttöä ei voi varauksetta suositella niille omalla rahalla puhelinlaskunsa maksaville, joilla ei ole asianmukaista dataliittymäsopimusta tehtynä operaattorin kanssa.

Dataliikennettä syntyy karkesti ottaen muutamia satoja kilotavuja päivittäin - riippuen toki selatun tiedon määrästä ja käytön aktiivisuudesta. Jos kokeilette - olisi kiva kuulla käyttökokemuksia myös noista mainituista tai mahdollisista muista YLEn sisällöistä.

Kokemuksiaan voi tilittää myös palvelun kehittäjien omaan blogiin osoitteessa blog.widsets.com.

2 kommenttia

Pahus, unohdin sitten mobile mondayn ja olisin ollut jopa sopivasti reissaamassakin eilen. Tosin loppujunamatkan kiva seura korvasi kyllä hyvin gadgetti juttujen unohduksen.

mutta tuo widsets on tosiaan aika lailla Kanavat niinkuin se olisi alunperinkin kuulunut tehdä, mutta voi se silti olla liian vähän liian myöhään. Sillä ainakin edellisen version ideologia oli se, että jätetään client side scriptaus pois ja tehdään tuosta kokonaan verkon yli toimiva joka on minusta huono idea. Varsinkin kun kilpaillaan flash liten kanssa. Toisaalta tuo on myös yksi lupaavimmista jutuista mitä olen hetkeen nähnyt joten toivon, että se menestyy.

Pari linkkiä aiheenvierestä:
<a href=http://alindh.iki.fi/2006/06/20/widgets-gadgets-and-microbrowsers/>Widgets, gadgets and microbrowsers</a>
<a href=http://alindh.iki.fi/2006/06/27/mobile-platform-statistics/>Mobile platform statistic</a>

Asensin tänään ja tuo on mielestäni hyvin toimiva sovellus. Päihittää ainakin Nokian oman kanavat mediaselaimen.

[ <a href="http://www.optimointi.com/">Optimointi.com</a> ] [ <a href="http://www.puhelimeni.fi/">Matkapuhelimet</a> ]

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu