Pe 10.08.2007 @ 15:12admin

Kiitos seurasta ja kuulemiin

Tuija täällä hei - blogi jää reiluksi vuodeksi tauolle, kun piipahdan kotona äitiyslomalla. Vuosi on monessa suhteessa hurjan lyhyt aika, joten tämän blogin RSS-syötteeseen putkahtaa jälleen uusi otsikko ennen kuin huomaatkaan.

Katko työputkeen antaa kuitenkin hyvän tilaisuuden luodata mennyttä ja aikaansaatua.

Omia työvastuita dokumentoidessa ja delegoidessa sitä huomaa, mihin kaikkiin keittoihin sitä on tullut lusikkansa työnnettyäkään. Tulee hetkellinen illuusio oman panoksen korvaamattomuudesta: kukahan tämänkin muka ottaa hoitaakseen... Toisaalta arvaa, että kuukauden parin poissa olon jälkeen saa nöyrtyä sen tosiasian edessä, että asiat hoituvat, työt rullaavat ja innovaatiota pukkaa.

YLEn internetpalveluissa asiat ovat sen vajaan kymmenen vuoden aikana, joina minä niitä olen aktiivisesti seurannut, kohentuneet tähtitieteellisesti.

Esimerkiksi on demand - palvelut alkavat olla nyt kohtuullisen hyvässä kuosissa: kun Radio Hämeen internetpalvelua pystyttäessämme 1997 olimme tyytyväisiä voidessamme tarjota paikallisuutisten kuuntelumahdollisuuden jälkikäteen, Radio Ainon netissä julkaistiin jo huomattavasti laajempaa teemoitettua ohjelma-arkistoa, Radiosoitin laajensi YLEn radio-ohjelmavalikoimaa netissä entisestään keväällä 2005, podcasting-palvelujen käynnistäminen syyskuussa 2005 kohensi liikkuvien kuuntelijoiden palvelua tilattavien ja tallennettavien ohjelmasisältöjen valikoimalla ja tänä kesänä julkaistu YLE Areena kokoaa jo kaiken kuunneltavan ja katsottavan YLEn netistä yhden palvelun alle.

YLEn ensimmäiset blogit, ja videoblogikokeilut ovat olleet lähinnä sydäntäni viimeisten parin vuoden aikana. Viime aikoina olen alkanut yhä syvemmin kiinnostua 3D-virtuaalimaailmoista ja erityisesti Second Lifesta. Tuleeko sen tilalle piankin uusia, helppokäyttöisempiä ja laajemmille yleisöille avautuvia muita maailmoja - toivoa sopii. Kaikkia lasten vanhempia tekisi mieli kannustaa rohkeuteen, uteliaisuuteen ja ennakkoluulottomuuteen - menkää nettiin kokeilemaan kersojenne kanssa, puuhatkaa yhdessä, kyselkää ja oppikaa. Tämä kehoitus pätee yhtä lailla myös yritysjohtajiin ja aika moniin muihinkin sosiaalisiin rooleihin tässä "first lifessa". Verkossa on jujua.

Olen koonnut YLEn ja muiden suomalaisten mediatalojen verkkoläsnäolon virstanpylväitä wikipedia-artikkeliin "Suomalaismedia verkossa" ja olisin valtavan iloinen, jos aihepiiristä kiinnostuneet ottaisivat jalostaakseen artikkelia tavalla tai toisella alan ihmisten yhteiseksi tietopankiksi. Artikkelin nimessä, määritelmässä, ja rakenteessa olisi vielä parantamisen varaa ja sisällössä täydentämistä. Kysyä sopii myös, pitääkö artikkelin aihepiiriä olleenkaan yrittäkään rajata perinteiseen valtamediaan ja miten kansalaismedian virstanpylväät saataisi näkymään siinä paremmin.

Media moniäänistyy, mikä on hieno asia. Vahvistukoon riippumattomien julkaisujoiden ja kansalaismedian tuottajien ääni ja asema suomalaisessa julkisessa keskustelussa!

Jatketaan näistä teemoista joskus vuoden 2009 puolella tässä blogissa ja sitäkin aikaisemmin muilla foorumeilla. Kiitos seurasta tähän asti ja kuulemiin.

2 kommenttia

Kiitos itsellesi ja onnellisia perhehetkiä :)

Näämmekö vuoden päästä giganttisen kokoomapostauksen "Viime vuosi summattuna"?

Heh, sen näkee sitten :)

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu