Su 07.05.2006 @ 12:11admin

Tieto kulki

Tieto makasiinien palosta levisi perjantai-iltana minuuttien kuluessa tekstiviesteinä, ircissä ja keskustelupalstoilla sekä valokuvagallerioissa.
Makasiinien savupatsas 5.5. klo 20.06. Rautatientorilta päin. Kuva: Tuija Aalto

Seuraavina päivinä jatkui kokemusten jakaminen ja kommentointi myös blogeissa ja tiedotusvälineissä. Tässä joitain poimintoja keskustelun sävystä eri palstoilla verkossa:

"Nyt Ne palaa, vappuna ei onnistunu. Nyt Onnistu!!!!"

"Onnittelut vaan vihervasureille. Teitte todella fiksusti. Toivottavasti keskustassa asuvat mummonne kuolevat häkämyrkytykseen. Parhaassa tapauksessa myös te."

"Noni. Olisikin oiva veto Kapiteelilta masinoida tämä tuhopotto. Saisivat sitte nää viherituhippipuunhalaajaprekariaatit kakkaa niskaan." (Makasiinit palaa Töölössä, keskustelunavaus Tiede-lehden keskustelupalstalla klo 19.53)

***

"- VR:n makasiinit tulessa!"

"- Taasko?"

"- juu taas on nuorisolla tekemisen puute" (VR:n makasiinit tulessa! Keskustelunavaus Vauva-lehden keskustelupalstalla klo 20.12)

***

"Olin 10 -ratikalla matkalla keskustasta pohjoiseen n. 19.20-19.30 välillä, ja katsoin ikkunasta, että onpa makasiinien seutu puhtaan ja aution näköinen. Pohjoissiiven vanhan kahvilan tms(?) puoleisten ikkunoiden ulkopuolella huomasin kaksi hahmoa ikkunoiden rautaristikoiden kimpussa, ruuvaamassa tai tiirikoimassa niitä auki. Ratikka kulki kuitenkin aika vauhdilla, ja hahmot jäivät kauas ja häipyivät näkökentästä" (YLE Uutiset: Silminnäkijähavaintoja palopaikalta, Kata)

***

"Kuulin siitä Flickrissä". (Smoke, Anti-Mega)

***

"Oho, tuli sitten sinne vähän isompi kokko :-o (eka kerta btw. kun näkee "uutiskuvat" Helsingistä Flickrin kautta ensimmäisenä)" (Flickr-kommentti, Villoks)

***

"Istuimme Töölönrannan terassilla nauttimassa kuohuviiniä kevään kunniaksi kun joku huomasi savupilven nousevan makasiineilta. -- Kaikkein absurdein näky kaiken keskellä oli varmaan rantaa kiertävät lenkkeilijät jotka rauhassa hölkkäilivät menemään." (Aitiopaikalla, Mytypo / Leena)

***

"Olin jo kotona, kun ystäväni, joka ei ollut edes Suomessa sillä hetkellä, tekstasi että Makasiinit on "tulessa. Otin fillarin ja ajoin pikaisesti kaupunkiin". - "1541: Minä kuulin ystäväni mieheltä, joka oli käynnäysristeilyllä" (Ms L ja 1541 Flickrissä)

***

"Oli hämmentävää kävellä ulos ravintolasta ja huomata tummat pilvet taivaalla. Siinä ei tarvinnut montaa sekuntia kelailla, ennen kuin arvasi mitä tapahtui. Näky palavista Makasiineista oli silti aika pysäyttävä. Ihmiset seisoivat kauempana ja osa naukkaili olutta. Festarimeininki. Jotenkin yleisön seassa vallitsi konsenus siitä, että tapahtuma oli varsin luonnollinen. Ihan kuin tämä olisi ollut odotettavissa." (Kuka poltti makasiinit?, K-rapun Komulainen)

***

"Täällä on väkeä hirvittävä määrä, voi sanoa niinkuin vappujuhlissa" (Uutistoimittaja Jarmo Hyytiäinen palopaikalta YLEn TV Uutisissa 20.30)

***

"Tänään oli toimituksessa pitkästä aikaa hässäkkää, kun uutinen tuli käytännössä toimituksen ikkunasta sisään." (Tulipalokiire, Uutispöytälaatikko)

***

"Hesarin ensimmäinen painos menee kiinni kymmenen maissa, joten soitan tiedot toimitukseen ja poikkean pikaisesti Sanomataloon. Nuori nainen kuvaa makasiinien paloa videokameralla. “Onpa surkea loppu”, huokaa hänen ystävänsä. Palavan makasiinin eteläpuolella hilluu kännipäinen parivaljakko, joka soittaa suuta poliisimiehelle. Suunsoittaja heristää toisessa kädessään makkarapakettia ja toisessa makkaratikkua." (Makasiinin surkea loppu, Kaupungin valot)

***

"Päivitämme Pinseriin linkkejä sitä mukaa kuin niitä tulee netissä vastaan. Voitte lisäillä silminnäkijähavaintoja ja linkkejä omiin kuviinne kommentteihin." (Tulipalo makasiineilla, Pinseri)

***

"The final anarchy" (Gone with the wind, Janne)

***

"Saatanan tunarit." (Sissimarkkinointia ja typeryyttä, Jyrki JJ Kasvi)

***

"Sivistynyt spekulointi syyllisistä voi alkaa. "Hippi-aktivistinuoret polttivat, nehän siellä viimeksikin tulen kanssa leikkivät ja mellakoivat." Tutkintalinja II: "Asialla on yläluokan kulttuuriväki, joka pelkäsi musiikkielämystensä viivästyvän jos ne siellä jo aiemmin riehuneet aktivistit kahlitsevat itsensä makasiineihin hankaloittaakseen niiden purkamista." Linja III. Syyllinen on Lordi. Paholaisen näköinen Saatanan lähettiläs on halunnut muuttaa Helsingin keskustan helvetilliseksi liekki & savumereksi lavashownsa tyyliin. Harmi, etten ole keksinyt ainoatakaan äskeisistä itse, muutaman vähemmän raflaavan salaliittoteorian sentään kehitin." (Virkavalta, palokunta ja HS paikalle, Viima)

***

"Paitsi, että makasiinien tuho on huomattava esteettinen menetys, vaihtoehtoiskulttuuritapahtumille tappio on kaksinkertainen, alternatiivikulttuuritapahtumien turvapaikat kun alkavat olla Helsingin keskustassa todella vähissä." (Savuna ilmaan, Vahtikoira)

***

"Eilinen tulipalouutisointi oli kouluesimerkki verkon sanomalehdille tuomasta isosta lisäarvosta: nopeus, mahdollisuus päivittää, mahdollisuus liikkuvaan kuvaan, ääneen, lukijoiden kommentteihin, kokemuksiin ja kuviin.
Asiaan kuului, että verkossa käynnistyi heti myös keskustelu siitä, kuka uutisoi nopeimmin ja missä tiedettiin ensimmäisenä. Uutiskilpailu siis." (Smogiblogi, Lasitalon emäntä)

***

"Makasiinit meni, mutta so what? Life goes on. Kuinka monelle helsinkiläiselle ne oikeasti merkitsivät jotain? Kamoon, be honest. Entäpä Helsingin ulkopuolella asuville? ROFL." (Loppu se kiistely, Amppareiden blogi)

***

"Kiitos, se on ohi nyt, hienon rakennuksen loppu on aina yhtä vaikuttava asia kuin jonkun todella olennaisen ihmisen kuolema, jonkin aikakauden päättyminen." Makasiinit, Värjäämö ja muu kulttuuriperint..historiamme, Timanttikoira)

***

"Tänään näin kuvia eilisestä niin siellähän on ollut varmaan Suomen tämän vuoden suurin ulkoilmatapahtuma kun niin paljon oli ihmisiä." (X-Stage, Paulikki)

***

"Niin, kuka sitten makasiinit sytytti? Tiedä häntä. Poliisi epäilee tuhopolttoa. Oikeistolainen sisäministerimme ei ole vielä sanonut mitään. Ehkä olisikin parempi olla hiljaa. Niin paljon huttua miehen suusta tuli vapun makaasien tapahtumien osalta. Rajamälle ei riittänyt kivien heittäjien kritisoiminen, vaan hän yleisti, että meidän pitää päästä aktivismista eroon. Juuri näin. Terve menoa Kiinaan ja Kuuban, jossa hallituksen kritisoimisesta joutuu vankilaan. Se on sitä todellista demokratiaa."

"Helsinki 2006 -verkostossa tullaan varmasti keskustelemaan vapun tapahtumista. Olisi tärkeä argumentoida suurmielenosoitusta rakennettaessa Helsinkiin 9.9., että toiminnan tulee olla laajapohjaista, äänekästä ja energistä, mutta ei väkivaltaista." (Makasiinit tulessa, Punainen kampanjablogi")

***

Operaattorien mukaan lähetettyjen teksti- ja multimediaviestien määrä vilkastui palon aikana keskustassa huomattavasti.

Entäpä te, blogin lukijat - saitteko tietoa palosta kännykkään tai verkossa? Mitä tietolähteitä te olette käyttäneet palouutisen seurantaan?

0 kommenttia

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu