To 05.07.2007 @ 15:13admin

Podcasting - välivaihe nettiradion kehityksessä vai pysyvä palvelumuoto?

Onko podcasting välivaihe nettiradiojakelussa vai onko se oma pysyvä palvelumuotonsa?

Pirkka Aunola, Tanja Iikkanen, Tuija Aalto ja Henrik Anttonen YLEn uusien palvelujen maisemassa

Kollegat YLEn uusista palveluista, kehityspäällikkö YLE24:n ohjelmistoalueelta, Tanja Iikkanen, strateginen suunnittelija Pirkka Aunola, YLEssä useammassa eri osaamiskeskuksessa nyt keväällä ja kesällä podcast-tuotantoja toimittanut aktiivinen indie-podcastaaja Henrik Anttonen istahtivat kanssani pohtimaan podcastingin nykytilaa ja tulevaisuutta YLE Areenan podcast - katsaukseen.

Emme päässeet yksimielisyyteen siitä, onko podcasting välivaihe nettiradiojakelussa, joka on tarpeen niin kauan kunnes langattomien laajakaistaverkkojen infrastruktuuri kattaa luotettavasti koko maan tehden on demand - palvelut suoratoistomuotoisina saavutettavaksi kaiken aikaa ja kaikkialla, vai onko se oma pysyvä palvelumuotonsa. Onko oma erityinen arvonsa sillä, että asiakas saa ohjelmasta oman pysyvän kopion talteensa, mikä taasen on podcastingin peruslähtökohta? Mitä mieltä te, tämän blogin lukijat olette? Jatketaan keskustelua tässä blogissa. Voitte myös lähettää sähköpostia osoitteeseen areena piste podcast miukumauku yle piste fi.

 

2 kommenttia

Mielenkiintoinen keskustelu. Lisää YLE-metaa!

Hoo. Hyvää tarinaa taasen! Lisää tälläistä. Etten sanoisi, jotta aivan mahtavaa :-D. Kuten Erkka the Haiku jo kiteytti, meta on parasta.

Mutta asiaan. Eli kuten olen joskus todennut aiemminkin: sisältö ratkaisee. Jakelukanavalla sinällään ei ole merkitystä. Tai on sillä sen verran, kuten itsekin totesitte, että sen pitää olla helppo. Kuin radion avaisi.

On-demand ja pätkissä kuuntelu yms käyttäjälähtöinen ja -ohjautuva juttu onnistuu muullakin tavalla, kuin podcastilla. Podcast ei ole itseisarvo, se on vain tapa jakaa tiedostoja. Ennemminkin voisimme puhua indie-ilmaisusta.

Tämä ilmaisumuoto ei varmasti koskaan tule jäämän pois. Se ehkä muuttaa teknistä muotoaan. Sillä jos joku on varmaa, niin se on muutos teknologioissa. On mielestäni lopulta jokseenkin sekundääristä onko äänitiedosto omalla koneella vai palvelimella. Tärkeintä on sisältö ja ilmaisu.

Aina juttujen alkutaipaleella (ja teknofetissien päiväunissa) tekniikka itsessäänkin on arvo, mutta se laimentuu ajan myötä. Kun tekniikka väistyy taustalle ja homma on helppoa, kuin jääkaapin avaaminen, räjähtää mediamaailma uuteen kukoistukseen. Silloin vimeistään näemme indieilmaisun nousun tai tuhon, kun todelliset massat tavoittavat nämä uudet "aallot".

Tämä kaikki siis jonkinmoisen matkan päässä tulevaisuudessa (ei välttämättä kaukana). Tässä ajatelmassa kun edellytettään nimittäin niitä 'toimivia'ja nopeita datayhteyksiä ja kenties aivan uuden tyyppisiä laitteita (RSS-lukijalla varustettu autoradio tjms). Selviö kuitenkin on, että sellaisia meillä tulee olemaan ja internet sekä sen tavoitettavuus, sellaisena kuin me sen tunnemme, on vasta lapsen kengissä. Se tulee olemaan kaikkialla, kaikkien kanssa ja kaiken aikaa...ihan kuin olisin muuten kuullut tuon jossakin aiemminkin :-D

Mutta Ylen podcastit, Yle Arena ja muu sen sellainen on LOISTAVA "päänavaus" ja suuri askel. Todella hienoa! Miten homma muuten pelaa AppleTV:ssä?

Nyt on mentävä taas jodlaamaan, mutta keep on rockin' Ootte parhaita! :-D

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu