To 19.10.2006 @ 16:35admin

Mitä YLE Extra - kanavan pitäisi näyttää?

Keväällä aloittavan YLE Extra - kanavan ohjelmistopäällikkö Merete Manninen kysyy X-Stagella, miltä uuden kanavan pitäisi näyttää. Näillä samoilla blogitin tunnuksilla pääsee X-Stagelle kommentoimaan: Miltä Extra näyttää?

15 kommenttia

<p>L&auml;tk&auml;n euro hockey tour pelit olisi kiva n&auml;hd&auml; edes Joskus suorana..</p>

Tuoretta ja luovaa kulttuuria, jossa ei ole rajaaitoja. Tapahtuma reportaaseja , jossa on väriä ja näkökulmia. breakdancea, graffitia, rap artisteja ja dj elämäntyyliä.

Olisi jo syytä näyttää nuorille ja nuorille aikuisille (15-25) suunnattua japanilaista animaatiota (ei niitä lapsille suunnattuja keräilykorttisarjoja). Se että subilta tulee yksi sarja ja Teemalta varmaan tulee taas uusintana jotain 90-luvun yaoita, niin ei riitä.

Jos joku oikeasti väittää ettei sille muka ole kysyntää, on pahasti väärässä. Ihmettelen miten suomalaiset televisiokanavat eivät huomioi tätä. Katsojia tällä varmasti saa.

Sama pätee vähän tuohon japanilaiseen musiikkiin. Fanien läpi takoma genre, jossa suomalaisilla mediayhtiöillä ei ole mitään arpaa. Kysyntää on mutta tarjontaa ei.

Se nyt vaan sattuu olemaan pop, eikä sille mitään mahda. Eikä se mihinkään katoa.

Hyvä idea YLE:lle olisi se, että se ottaisi keskitetysti vaikka kotisivujensa kautta tavallisten katsojien TV - ohjelmaideoita ja käsikirjoituksia.

Hyvät ideat kilpailutettaisiin tuotantoyhtiöillä ja tavallaan kuvio käännettäisiint toisinpäin.

Nyt tuotantoyhtiöt lähestyvät ideoineen YLE:ä, tulevaisuudessa YLE voisi katsojilta tulleilla ideoilla lähestyä tuotantoyhtiöitä.Takuulla syntyisi kustannussäästöjää.

Kaikista ideoista YLE antaisi palautetta, YLE:n resussit kyllä riittävät siihen, kunhan vain eri YLE:n yksiköt lopettavat mustasukkaisesti oman tonttinsa puolustamisen ja alkavat puhaltaa yhteen hiileen.

Tämä oli pääidea. Toinen juttu on se, että Findie Ry, Finfilms ja Pixoff yhteisö tekevät koko ajan hyvää sisältöä. Elokuvista kiinnostuneet nuoret kokeilevat rajojaan ja ottavat oikeita riskejä, joita esimerkiksi kaupallisilla kanavilla ei näy yhtään.

Nämä teokset jaellaan netin kautta. Olisi hyvä, jos jo näille valmiille elokuville olisi olemassa myös jonkun TV - kanavan ohjelmapaikka. Se kannustaisi näitä nuoria yrittäjiä panostamaan enemmän tuotoksiinsa.

Kyllähän YLE muuten on suhteellisen oikealla tiellä ja YLE Extra kuullostaa hyvältä.

Hei Jarno Jäppinen!

Mielenkiintoinen ajatus tuo ohjelma-ideoiden ja käsikirjoitusten kilpailuttaminen, kiinnostava näkökulma sisällölliseen vaikuttamiseen. Tähän asti olemme vastaanottaneet valmista katsojien / käyttäjien / asiakkaiden lähettämää materiaalia.

Uskon että tekijät kanavallemme löytyvät tulevaisuudessa vuorovaikutuksen kautta. Lisäksi uskon että Suomessa on hyviä tekijöitä.

Mutta laitan ajatuksesi eteenpäin. Toivotaan että saa tuulta alleen. Hauskaa kevään jatkoa.

Hei jamOne!

Voin luvata että Yle Extralta on tulossa sisältöä joka ainakin osittain vastaa juuri toivomiasi asioita. En haluaisi kuitenkaan vielä tässä vaiheessa mennä yksityiskohtiin esimerkiksi tietynlaisten ohjelmakokonaisuuksien kanssa.

no perkele. ihmettelen kyllä että suomessa eniten menestyviä bändejä esim.kotiteollisuus, stam1na, mokoma, hanna pakarinen niin ei näytetä mitään live ohjelmia. musiikkia enemmän niinkun ihmisten aikaan eikä joskus 23-01 koska lapset jotka sitä musiikkia kuuntelee on nukkumassa. kiitosta vaan jos toiveeni toteutuu.

Näkyykö tämä kanava Digiboksilla ? vai ihan norpputv:stä

ja olisi kiva nähdä euro hockey tour pelejä suorana tulevaisuudessa

Saamenmaan uutiset suomeksi tekstitettynä valtakunnallisesti ihmisten aikoihin, eikä joskus keskiyöllä, olisi ihan kiva jollakin kanavalla, kuten tähänkin asti. Taas YLE:n palvelu huononee merkittävästi.

Norjassa sentään näytetään suorana klo 18 jälkeen valtakunnallisella ykköskanavalla norjaksi tekstitettynä ja vieläpä uusitaan aamupäivällä.

Euro Hockey Touria suorana, NHL otteluita yöllä.

Voisi myös näyttää mm. Prätkähiiret Marssista, legendaarista sarjaa, jota tuli pienempänä seurattua.

Minäkin haluaisin ehdottomasti nähdä japanilaista animaatiota extralla. Kuulin radiosta tästä kanavasta tänään, ja kun kuulin vielä että toiveita saa esittää niin heti tuli mieleen anime!

Ja animea sitten laidasta laitaan. Jos Hamtaron, Pokemonin ja Dragon-Ball Z:n kaltaisia nuorempien (ja jopa lasten) sarjoja halutaan näyttää niin vastapainoksi sitten jotain vanhemmillekin katsojille, vrt. Hellsing, Death Note, Elfen Lied, Gravitation, Prince of Tennis, Great Teacher Onizuka... Ei ehkä juuri noita sarjoja, mutta jotain tuommoista kuitenkin.

Animefriikkejäjän suomesta löytyy! Tarjonnan puute tosin on valitettavaa vaikka paraneekin pikkuhiljaa (mutta hitaasti). Samoin on Japanilaisen musiikin laita. Silläkin on harrastajansa ja faninsa, mutta suomalainen tarjonta on edelleen melko köyhää.

Jos Extra alkaisi näyttää edes muutamaa laadukasta animesarjaa, ja vielä ihmisten aikoihin (ei tarkoita keskiyötä!), niin moni suomalainen otaku ja otakun alku olisi hurjan kiitollinen! Myös animeleffat ja japanista suomeen rantautunutta populaarikulttuuria (myös se musiikki!) käsittelevät ohjelmat olisivat suuresti arvostettuja.

olisi kivaa jos ohjelmisto koostuisi ohjelmista joita muilla kanavilla ei näy.
esim intialaista elokuvaa
animee
scifiä(torchwood??)yms
jos taas suunitteilla on kanava joka toistaa vanhoja 3-4 ohjelmia niin unohtakaa koko juttu
ja vanhusten viikko olisi kiva eli klasikkoja
50-70 luvuilta esim persuarders.saint.mash.ym ym
sarjoja vanhoilta hyviltä ajoilta.

Italian tai espanjan liigaa tai edes jotain jalkapalloa!

Aivan samaa mieltä tuosta animesta. Pistää oikeasti mietityttämään miksei japanilaista animea/musiikkia ja yleensäkin japanilaista kulttuuria ei televisiossa paljoa näytetä. Itse, jos voisin, niin katselisin japanilaisia kanaviakin mutta ei ole minkäänlaista mahdollisuutta tilata niitä kanavia omaan digiboksiin.

Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään nuo MTV3:n salkkari uusinnat ja maajussille morsian roskat. Ei ole kyllä tällä hetkellä televisiossa mitään mikä minua kiinnostaisi.

Päivisin voisi näyttää nuorimmille suunnattuja shonen sarjoja, esim: Bleach, Rurouni Kenshin, Gurren Lagann(キタ━━━━━━(゚∀゚)━━━━━━ !!!!!)

Ja illalla sitten vähän vakavampia kuten Monster, Evangelion, Hellsing ja vaikka sokerina päälle cowboy bepoppia. Myös anime elokuvia saisi näyttää.

Itse olen tällainen yöeläjä ja kun TV:n laittaa yöllä päälle niin kyllä kauhistaa mitä roskaa sieltä tulee, Chattia, Rollaavia uutisia(?), yöpelejä(??) ja muuta roskaa. Nyt siihen yöohjelmistoon vähän parannuksia kanssa. Että yökansalla on katsottavaa.

Kiitos.

PS: Ei narutoa. Please.

Ylen pitäisi alkaa näyttämään animea, koska moni nuori on kiinnostunut siitä ja haluaisi nähdä muutakin animea, kuin "Pokemonia" tai Yoqiohia" Esim. Japansissa esiinynyt "Fruits Basket", "Full Moon Wo Sagashite" tai "Tokyo Mew Mew" olisi kiva nähdä Suomessakin vaikkapa tekstitettynä.

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu