Ti 06.12.2005 @ 11:03admin

Presidenttiehdokkaat panostavat nettivideoon

Istuvan presidentin ja hänen vahvimpien haastajiensa kampanjasivuilla luotetaan liikkuvan kuvan voimaan. Ensimmäisiä mobiilipalvelukokeilujakin on.

Tarja Halosen vaalikampanjasivuilla avautuu huomenna TARJA TV (Tietoyhteiskunta.fi: Tarja-TV tukee Halosen vaalikampanjaa). Videolinkit avautuvat uuteen ikkunaan:

Matti Vanhasen kampanjasivuilta löytyy videoarkisto, josta voi ladata myös DVD-tasoista videota.

Kaikki kolme suurinta ehdokasta pitävät myös päivittäin kirjaa ajatuksistaan. Vain Niinistö kutsuu sitä blogiksi, Vanhasella on kansantajuisesti päiväkirja ja Halosella on ajatuksia - alasivulla osio "Kirjeitä kannattajilleni". Myös Heidi Hautala ja Bjarne Kallis bloggaavat.

Tele - ja mobiilipalveluita ehdokkaat hyödyntävät maltillisesti. Matti Vanhasen kampanjarahastoon voi tehdä lahjoituksen soittamalla Tukipuhelun. Niinistö on ottanut käyttöön moderneinta teknologiaa: koodin, jolla printtimediasta voi kamerakännykän ja erityisen ohjelman avulla ladata tietoa kännykkään. UPCODE-älyryytu esitellään Ajankohtaista - sivulla varovasti: "Olet ehkä ihmetellyt mikä häkkyrä on Niinistön lehtimainoksissa ja nyt täällä netissä" Asentamalla älypuhelimeen (vain tietyt puhelinmallit) älyruudunlukijan voi saada matkapuhelimeensa tietoja kampanjan etenemisestä. "Tällä hetkellä älyruutua käyttää mm. Kauppalehti pörssikurssien toimittamiseen. Jatkossa mielikuvitus on rajana sille, mihin älyruutua voi käyttää; vanhusten palvelusta, metrolippujen maksamisesta elokuvalippujen tilaamiseen", ehdokkaan sivulla hehkutetaan.

Timo Soini ja Matti Vanhanen erottuvat muista siinä, että kampanjasivut on tehty vain suomeksi. ХЕНРИК ЛАКС on kansainvälisin - kampanjasivusta on kieliversiot paitsi kolmella kotimaisella, myös venäjäksi.

Designinkin puolesta kärkiehdokkaat ovat vahvimpia, mutta mikään toteutuksista ei minun mielestäni nouse erityisesti ylitse muiden toteutuksen tyylikkyydellä. Soinin kampanjasivujen toteutus kehyksineen ja laskureineen on raikas tuulahdus 90-luvulta...

Niin - vieläkö muistatte, millaisilla nettisivuilla presidenttiehdokkaat kosiskelivat ääniä kuusi vuotta sitten? Etelä-Saimaa arvioi 28.11.1999, että Presidenttiehdokkaiden nettisivuilta on turha etsiä suuria elämyksiä

Vihreän liiton saitin uumenista löytyvät vielä Heidi2000 - kampanjan sivut. Noita muita vanhoja sivuja ei harmi kyllä löydy edes Wayback Machinen kautta, poikkeuksena Elisabeth Rehnin vaalisivuston talteen jäänyt etusivu (kuva).

[inline:1]

Vaalitenttien vastapainoksi kannattaa kuunnella läpi myös Marko Gustafssonin toimittamat Miten minusta tuli minä - henkilökuvat. Miten minusta tuli minä: Halosen haastajat- sarjassa toimitetut henkilökuvat voi ladata omalle koneelle ja MP3-soittimeen ja tutustua ehdokkaiden ajatusmaailmaan vaikkapa autolla ajellessaan.

0 kommenttia

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu