To 03.11.2005 @ 12:03admin

Podcasting ja sinä?

Podcastingista on saatu kovasti kiittävää palautetta ja monia hyviä havaintoja ja kehittämisehdotuksia. Monet ovat lähettäneet kertomuksia siitä, miten he käyttävät podcasteja omissa askareissaan. Niitä olisi mukava kuulla lisääkin.

Koska podcasting saattaa mahdollisesti olla alku jollekin suuremmallekin mediakäytön murrokselle, olisi erittäin kiinnostava saada talteen kuvauksianne siitä, millaisissa tilanteissa omalle koneelle ladattava ohjelma on teille itsellenne parempi kuin vaikkapa suoratoistomuotoisena (ns. streaming - palveluna) netistä kuunneltavssa oleva ohjelma tai radiosta tuleva lähetys.

"Podcasting ja minä" - kertomuksia voi julkaista tämän blogimerkinnän kommentiksi, (kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen yhteisöön, mutta se on vaivatonta), tai lähettää sähköpostitse osoitteella tuija.aalto (at) yle.fi. Sähköposteista julkaistaan valittuja poimintoja tässä blogissa sekä mahdollisesti muilla YLEn internet-sivuilla.

8 kommenttia

Koska tämä on lähes ainoa tapa millä ohjelmia tulee kuunneltua. Ei ole sidottu lähetysaikaan. Loistavaa kehitystä radiorintamalla. Kiitos Applelle, että on pitänyt tekniikasta suurta meteliä.

Hei! Olen myös erittäin tyytyväinen
YLE:n Podcasting-tarjontaan. On todella kätevää
ladata itseä kiinnostavat radio-ohjelmat soittimeen.
Voin myös automaattisesti asettaa tietyn ohjelman, kuten uutiset
ladattavaksi soittimeen aina uuden lähetyksen ilmestyessä.

Nyt voin kuunnella kiinnostavia ohjelmia aina sopivissa tilanteissa
vaikkapa työmatkalla ja jatkaa keskeytynyttä kuuntelua myöhemmin
kahvitauolla tai kuntosalilla. Harvoin tulisi muuten kuunneltua esim. mielenkiintoisia keskusteluohjelmia - oman päiväohjelman muokkaaminen
lähetysaikojen mukaan olisi usein mahdotonta!

Myös streaming-palvelu on paljon huonompi - täytyyhän tuolloin kokoajan olla internet-yhteys lähettäjään. Nyt voin kytkeä aamulla hetkeksi soittimeni tietokoneeseen jolloin uudet uutiset / ohjelmat latautuvat hetkessä automaattisesti soittimeen. Myös ohjelmien hakeminen "käsin" esim. Ylen Internet-sivuilta olisi huomattavasti hankalampaa, ja jäisi luultavasti usein tekemättä.

Toivon todella, että YLE jatkaa ja laajentaa Podcasting tarjontaansa!

Mikko

Hei, Applen Video iPodin hankinnan myötä olisin ERITTÄIN kiinnostunut latamaan mm. ylen uutisia, talousuutisia ym. ajankohtaistarjontaa Video-podcasteina. En usko, että olisi teknisesti vaikea toteuttaa...

Tämä "Musiikin mestareita" on loistava sarja, joka sopii Podcasting ajatusmaailmaan kuin nakutettu. TEOSTO-vapaata musiikkia on siis mahdollista käyttää.
Saanko soittaa iPodini kautta "musiikin mestareita"- ohjelmia musiikin tunnilla?

Hei

Äänitiedostojen lataus kokonaan omalle koneelle tuntuu paljon mielekkäämmältä kuin käyttää pätkivää ja pieneen bitrateen pudotettua Realmediaa. Olisiko mahdollisuus lopullisessa toteutuksessa vaihtaa täysin avoimeen OGG Vorbis -tiedostomuotoon? OGG Vorbiksen pakkauskin on hitusen parempi kuin MP3:n.

Podcast-valikoimasta taitaa puuttua vielä "Anonyymit kotikiusatut", se olisi sopivan pieni ja lyhyt ohjelma lisättäväksi, ts. tilankäyttö ei kasvaisi merkittävästi.

Miltä kuulostaa palvelu, jossa
<ul><li>äänestettäisiin vaikka viikottain paras jokaisella radiokanavalla kuultu kappale, tai sitten otetaan TOP1-3 automaattisesti</li>
<li>kyseiset musiikkikappaleet laitettaisiin kanavittain jaettuihin Podcast-virtoihin</li>
<li>käyttäjiltä veloitettaisiin joku pieni kuukausimaksu, joka kattaisi Teoston ja Gramexin korvaukset</li>
<li>vaadittaisiin käyttäjätunnus, jotta saadaan tunnistettua maksaneet</li></ul>

Podcasting on hieno keksintö, onkohan YLE vielä missään yleisesti jaossa olevassa Podcasting-listassa?

Launila, kiitos kommenteista ja kehitysideoista, ogg vorbis on kiinnostava formaatti, ja seuraamme kyllä, mitä sen kehitykseen kuuluu.

<a href="http://x-stage.yle.fi/formaatit">Suureen Formaattiäänestykseen</A> voi osallistua X-Stagella.

Tulevaisuudessa kuitenkin <I>mahdollinen</I> uudenlaisten ohjelmatyyppien mukaan saaminen on demand - palveluihin saattaa tuoda mukanaan vaatimuksen jonkinlaisesta DRM - eli kopiosuojausjärjestelmästä. Nimittäin jonkin DRM-ratkaisun käyttöönotto <I>saattaa</I> tulevaisuudessa olla ainoa tapa saada joitain esimerkiksi taloudellisten intressien vuoksi tiukasti varjeltuja ohjelmatyyppejä mukaan valikoimaan, esimerkiksi nyt juuri mainitsemasi musiikin. Tämä on toki nyt vain tuntuma ja vaikutelma tällä hetkellä ja asiat saattavat toki muuttua.

YLEn ohjelmia löytyy ainakin iTunesin ja <a href="http://podcasts.yahoo.com/search?p=YLE&c=b&find=Search">Yahoon podcast-hakemistoista</A>.

Seuraamme kyllä suurella kiinnostuksella, minkälaisella tahdilla videopodcast-kelpoiset laitteet yleistyvät ja asia on ilman muuta mietinnässä.

Arto, musiikin mestareihin valitut kappaleet ovat niin vanhoja, että niiden kohdalta tekijänoikeuden suoja-aika on jo rauennut. Näin ollen voit rauhassa luukuttaa biisejä musiikin tunnilla iPodistasi.

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu