Ti 30.01.2007 @ 00:17admin

VLB, se helppokäyttöisempi virtuaalimaailma

MTV:llä on ongelma: se ei ole enää hip ja cool, toisin kuin takavuosina. Yhä useammat teinit viettävät enemmän aikaansa verkossa ja vähemmän TV-ruudun ääressä. TV:n täytyy siis mennä verkkoon.

Uuden teknologian aikakauslehti Wired kertoo helmikuun numerossaan Virtual Laguna Beachista, joka on yhtiön ensimmäinen lanseeraus ohjelmatuotantoihin kytkettyjen 3D - yhteisöjen sarjassa. Yhtiö uskoo vakaasti, että kolmiulotteisissa keinomaailmoissa hengailu on seuraava iso juttu. Ja mikä ettei - kun ei teinijoukkoja enää kaivata ostareille notkumaan, he notkuvat sitten missä voivat.

Virtuaalisessa Laguna Beachissa toimiminen oli ensi kokeilemalta nopeampi omaksua kuin esikuvansa, Linden Labin Second Life - maailman. MTV:n maailmassa ympäristö on valmiina, eivätkä käyttäjät pääse rakentamaan tavaroita ja vaatteita itse. Rahaliikenne on yksisuuntaista: voit ostaa MTV-dollareita vaihtokurssilla 1:1800, mutta tienata et. Rekisteröityessä tilillä on viisi tuhatta taalaa virtuaalirahaa.

Parin tunnin ensivisiitilläni ostin mekon ja topin (120 MTV$) ja Labradorinnoutajan 1200 MTV$). Tilille jäi vielä muutama tonni ensi kertaa varten.

VLB:stä ei ole Second Lifen tavoin digitaaliseen askarteluun, mutta seurustelussa se on heti parempi: palvelu tukee VOIPia ja äänimaailma on muutenkin miellyttävästi rakennettu. Erityisen kiva efekti oli videoscreenin aidon oloisesti paikallaan pysyvä äänen suunta, kun hahmoni kääntyi ympäri 360 astetta.

Shoppailua, chattailyä ja videoiden katselua ja musiikin kuuntelua - siinäpä se amerikkalaisteinin oletettu elämänpiiri. Suurta henkistymistä kaipaavat etsikööt ajanvietteensä muualta.

Wiredin mukaan syyskuussa avattu VLB veti ensimmäisten 10 viikon aikana 300 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Mutta kauanko he jaksavat viihtyä yhdessä paikassa? Asiantuntija varoittaa teinien vähäisestä sitoutumishalusta: "According to Jeffrey Cole, director of the Center for the Digital Future at the University of Southern California, kids are just as fickle online as off. “To teenagers, online communities are like nightclubs,” Cole says. “When the uncool kids start showing up, you’re out of there.”" (Wired: A Second Life for MTV).

3 kommenttia

Tuohan vaikuttaa kovastipaljon There-virtuaalimaailmalta... Puhekuplat ja piirrostyyli lähes identtisiä, samoin kuin vapaan luomisen puute sekä VoIP:n käyttö:)

Yoe, en tunne Thereä mutta kun ottaa maailman sisäisellä kameralla kuvan, se tallentaa nimeksi There jotakin. Olisiko sama alusta?

Joo, näyttäs olevan... http://www.there.com/pr_vlb.html
Oon käynyt Theressä muutaman kerran, sanoisin että kovasti on se hiukan habbo hotellia aikuisemmille ihmisille tarkoitettu ajanviettomaailma :) On se sulavampi ja helppokäyttöisempi kuin SL, vaikkakin pääasiassa tähän on päästy rajoittamalla vapauksia muokata avataria ja maailmaa. Epäkaupalliset elementit tuntuu myös puuttuvan.... mutta ihan kiva muuten.

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu