Su 05.02.2006 @ 12:07admin

Kysely: Mitä RSS-lukijaa käytätte?

RSS-palvelut ovat hyvä esimerkki siitä, miten jatkuvasti kehittyvä internet tarjoaa yhä uusia tapoja hakea ja järjestää tietoa. Jo useita vuosia käytetty tekniikka, joka mahdollistaa useiden sivustojen tuoreimpien otsikoiden seuraamisen yhdellä silmäyksellä yhdeltä ruutunäkymältä, taitaa olla edelleen aika pienen edelläkävijä-tehokäyttäjäjoukon suosiossa. Suurin osa tehnee edelleen kierroksen suosikkinettivisuillaan lataamalla sivut osoite kerrallaan selaimensa ruudulle.

Samalla kuitenkin yhä useampi internetsivusto, mm. YLE, tarjoaa sisällöstään RSS-syötteitä.

Tämän login lukijat lienevät keskivertoa paremmin perillä uusista internet-työkaluista. Olisi mukava lukea kommenttejanne siitä, millaisia käyttötottumuksia teillä on RSS-syötteiden suhteen, eli millaisia RSS-fiidejä seuraatte? Mitä ohjelmia käytätte?

Tiedän, rekisteröityminen blogitiin on iso viitseliäisyyskynnys ja ymmärrän myös niitä, jotka vastustavat kaikenlaista rekisteröitymistä ihan periaatteesta. Jälkimmäisille tiedoksi, että mitään henkilötietoja ei tarvitse antaa, vaan toimiva sähköpostiosoite riittää.

Kun rekisteröitymisen vaivan kerran näkee, pääsee samalla jatkossa suoraan myös X-Stagelle, Kuningaskuluttajan keskustelupalstalle ja jatkossa yhä useampaa uutta YLEn nettipalvelua. Uusimmasta sellaisesta kuulette tästä blogista jo ensi viikolla!

3 kommenttia

RSS-feedien valikoiminen on suuri ongelma; siitä valtavasta määärästä feedejä mitä on tarjolla, pitäisi pystyä a) valitsemaan hyvät ja kiinnostavat ja b) pitää lista kohtuullisen mittaisena ettei huku juttuihin. Tällä hetkellä seurattavia feedejä on reilut 100kpl ja se lista elää jatkuvasti - kuolleita tai muuten huonoksi muuttuneita poistuu ja uusia tulee tilalle vähintään viikottain.

Listalta löytyy kiinnostuksen kohteita laidasta laitaan; muutama harva "päiväkirjatyyppinen" henkilökohtainen blogi, eri alojen uutis- ja asiantuntijablogeja jne. Kenties puolet on omaan alaan liittyviä, puolet muuten vaan mielenkiintoisia.

Ohjelmia feedien seuraamiseen olen testannut monia, mutta vielä ei ole omiin tarpeisiini löytynyt <a href="http://www.mozilla.com/thunderbird/">Thunderbirdiä</a> parempaa.

Käytän WWW-selaimena Safaria, ja kun se tukee myös RSS-feedejä, on se aika luonnollinen valinta myös tähän tarkoitukseen. Tilattuna on noin kymmenkunta feediä, lähinnä erilaisia blogeja. Ahkerassa käytössä on myös palveluita, joiden ideana on koostaa yhdelle sivulle sisältöä useista eri feedeistä, kuten <a href="http://www.ampparit.com/">ampparit.com</a> ja <a href="http://www.omenamehu.org/puristamo/">omenamehu.orgin Puristamo.</a> Kyseisten sivustojen idea on mielestäni tämän päivän nettiä parhaimmillaan.

RSSOwl:ia käytän ja yleensä minulla on omina kategorioina eri aihealueet, lähinnä iso kasa tietotekniikkaa ja käytän tuota vilkaisuus josko jostain asiasta joku olisi kirjoittanut. Normaaliin blogien selailuun käytän ihan www-selainta kun blogisoftilla on kämästä lukea kommentit

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu