Su 15.01.2006 @ 21:44admin

Maltillista vaalipäivän kirjoittelua presidenttiehdokkaiden blogeissa

Toiselle kierrokselle sitä sitten mentiin. Tätä kirjoittaessani TV-ruudussa Henri Vähäkainu ja Sami Garam kommentoivat Vanhasen kolmossijaa ja kertovat omista motiiveistaan kampanjatyössä mukana olemisesta. "Vanhanen on hyvä jätkä", Garam todisti.

"Politiikka on leimattu harmaaksi ja se ajaa nuoria poispäin. Enemmän nuoria lähtis mukaan, jos tuotas esille niitä piirteitä, että nuoret vois vaikuttaa ittee lähellä oleviin asioioihin"., Pikku G:nä paremmin tunnettu Vähäkainu pohti.

Harjoittelemista meillä vielä on, koska viimeksi kun nuoret yrittivät vaikuttaa itseään lähellä oleviin asioihin yrittämällä vedota kansaedustajiin, etteivät säätäisi musiikin kuluttajasta rikollisen tekevää uutta tekijänoikeuslakia, vaikutusyritykset leimattiin varsin negatiivisesti "masinoimiseksi".

Heidi Hautala hehkutti iltapäivällä demokratian hienoutta intomielisesti:

"Kun ennen oli oikein mukavaa, sanottiin, että olisipa aina joulu. Viime viikkoina olen toivonut, että olisipa aina presidentinvaalit. Ei, en siksi, että saan olla valokeilassa ja paljon myönteistä palautetta. Toivon sitä siksi, että kaikkialla on ollut viime viikkoina harvinaislaatuinen tunnelma, kun melkein kaikki ihmiset ovat mielessään ja omissa kahvipöytäkeskusteluissaan ottaneet osaa presidentinvaalikeskusteluihin. Ihmisiä siis kiinnostaakin politiikka - vai väittääkö joku, että ei ole puhuttu politiikkaa? Harvinaista on ollut tämä melkein käsittämätön osallistumisen tunne."

Kampanjahuumassa Hautalan tuli tehtyä myös sitoumus: "Huomaan, että blogini kansalaiskeskustelu on kovasti vilkastumaan päin, ja aion aivan ehdottomasti jatkaa tätä myös vaalien jälkeen. Blogi on ollut kerrassaan hieno kokemus! Kiitos siitä." Mielenkiintoista muutenkin seurata, kuinka blogi-innostus leviää eduskuntavaalien alla.

Paitsi kampanjointiin, Hautala käyttää blogiaan muunkinlaiseen poliittiseen vaikuttamiseen. Eilen lauantaina hän pohti päätöksenteon läpinäkyvyyttä, tekijänoikeuslain laatimisen mutkikkaita vaiheita ja kulttuuriministerin asemaa uusien tietojen valossa:

"Laxin saama vastaus antaa lopullisen vastauksen myös omille selvityksilleni siitä, mihin dokumentteihin kulttuuriministeri Karpela eduskunnalle antamansa "mustaa valkoisella" -lausuntonsa perusti. Ei mihinkään. Kyseessä oli, eduskunnan hillityllä kielenkäytöllä, ns. muunneltu totuus. Kun ministeri viimeksi jäi kiinni muunnellun totuuden puhumisesta eduskunnalle, hän joutui eroamaan."

Matti Vanhanen varoitti jo aamupäivällä palaavansa blogin ääreen seuraavan kerran vasta myöhään tai aikaisin. Vaalisunnuntain merkintä sisältää jo kiitokset kampanjaväelle: "Tuntuu siltä, että työ on tehty hyvin, mitään en keksi että olisi jätetty tekemättä. Ja voi ottaa levollisin mielin tuloksen vastaan."

Sauli Niinistö oli päättänyt pokkana odottaa, että kaikki kortit ovat pöydällä.

"En ryhdy vielä kirjaamaan kiitoksia, viesti väeltä on ollut niin selkeä: sunnuntai-illan jälkeen kampanjatyö jatkuu", muotoili Sauli Niinistö blogiinsa tänään päivällä.

Tarja Halosen kampanjapäällikkö Markku Jääskeläinen kehotti riimitellen kansaa äänestämään.

"Kysymykset risteilee,
vatsanseutu pistelee.

Jaksa silti vielä tovi,
avaa vaalihuoneen ovi.

Shampanjata kaappiin laita,
silittele juhlapaita.

Jospa niitä tarvitaan,
kunhan uurnat avataan."

Toivottavasti kampanjapäälliköllä jaksaa runosuoni sykkiä, kun riimittelyä nyt pitää jatkaa vielä pari viikkoa. Vastakkainasettelun aika on alkanut.

0 kommenttia

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu