Ma 23.01.2006 @ 16:58admin

YLEn Uutisikkuna saatavana internet- ja intranetsivuille

Nyt voit päivittää blogisi uutis-ilmeen: Ota uutisotsikot sivuillesi!

10 kommenttia

Ota uutisotsikot sivuillesi! -LINKKI EI TOIMI!

Anonyymi kirjoitti:

Ota uutisotsikot sivuillesi! -LINKKI EI TOIMI!

Löytyy täältä: http://yle.fi/uutiset/yleista/2008/11/ota_uutisotsikot_sivuillesi_373394.html

Miksi Uutisikkuna 19.3. aamulla ennen 7.00 näytti olevan "nalakissa" vai nukkuiko valvomossa joku ?TÄRSKYT SAANUT GRANLUND jatkuu nytkin !!! Miksi FST:n uutisikkuna pyöri kuitenkin onnistuneesti samaan aikaan ? MIKSI suomenkielisessä uutisikkunsassa käytetään SUTTUISIA SINIHARMAITA värejä, kun FST:n ikkuna on kirkkaampi ja helposti luettava. KATSOKAA JA VERRATKAA Vai pitääkö teille vääntää rautalangasta mallia ?

Kiitos nimettömälle aikaisemmin <a href="http://yle.fi/uutiset/yleista/2008/11/ota_uutisotsikot_sivuillesi_373394.html">uuden uutisikkunalinkin</A> päivittämisestä.

AGUlle, en valitettavasti pysty vastaamaan kysymykseesi televisiossa näytettävästä uutisikkunasta, pahoittelut.

Onko siellä luku- ja kirjoitustaidotonta porukkaa. kun kukaan ei osaa korjata tekemiään kirjoitusvirheitä. Esimerkkejä tämän yön uutisikkunasta: Otsikko: Yli 120 kuollut pakkaseen Venäjällä. Tekstissä virheitä seuraavasti: "Moskovan alueella pakkanen on kiristynyt 30 asteen tienoille ja Siperian itä-osissa jopa 60 asteeseen." Pitäisi olla näin: "-30 asteen tienoille" ja "jopa -60 asteeseen." Useasti on huolimattomasti kirjoitettu monta sanaa yhteen, kun ei kukaan laiskuuttaan viitsi oikolukea kirjoittamaansa tekstiä. Siitä esimerkki tästä: Otsikko: Väänänen paljasti joulukalenterissa: Jatkan Jokereissa. Teksti: "Puolustaja Ossi Väänänen ja jääkiekon SM-liigassa pelaavatJokerit ovat solmineet jatkosopimuksen. Asia selvisi Jokereiden nettisivuillaolevasta joulukalenterista." Virheitä, joissa sanoja ei ole erotettu toisistaan: "pelaavatJokerit" ja "nettisivuillaolevasta". Pitäisi olla, jos osaa lukea ja kijoittaa, seuraavasti: "pelaavat Jokerit" ja "nettisivuilla olevasta". Ei luulisi olevan vaikeata, jos jättää hosumisen ja juoruamisen taka-alalle ja keskittyy siihen, mitä on par'aikaa tekemässä. Ylellä on liikaa naisia häsläämässä ja touhuamassa, kun katsoo uutislähetysten alati toistuvia sekoiluja. Jatkuvasti on ollut jos jonkinlaisia teknisiä töpeksimisiä, joita ei ennen ollut läheskään niin paljon (silloin olivat miehet asialla), kuin nykyään. Naiset pois tekniikkaa hoitamasta. Se ei ole tumpeloiden hallittavissa. Kun pitäisi tehdä töitä, niin se aika menee juoruamisessa ja sähläämisessä.

Pitkin syksyä olen seurannut aamuisin ennen uutisia näkyvää uutisikkunaa ja ihmettelen kirjoittajien ammattitaitoa.

Nyt kaipaisin tietoa siitä, kirjoittavatko toimittajat Uutisikkunan uutiset?
Kuka näistä teksteistä vastaa ja tarkastaako niitä kukaan?

Unohdetaan kirjoitusvirheet ja keskitytään itse asiaan:
Esimerkkinä 28.12.12 aamuna ihmettelin juttua suksien (tai luistimien) kunnostuksesta. Otsikko ja kuva kertoivat luistimista, mutta itse tekstissä puhuttiin suksien kunnostamisesta ammattilaisten käsissä.

Mielestäni viestinnän aakkosiin kuuluu se, että otsikko ja teksti tukevat toisiaan ja otsikoon nostettuun asiaan vastataan.

Siteerattu otsikko: "Voidaan puhua lapsibuumista".
Yhden lauseen leipätekstissä ei kerrottu, ketä siteerataan ja miten se syntyvyys on lisääntynyt aikaisempaan verrattuna.

Kenraali kuoli, mutta minkä ikäisenä ja missä?

Himkin vierasvoitto Istanbulissa - olisin kaivannut vähintään tulosta esille.

Kyse ei ole siitä, etteikö tilaa olisi ollut vielä parille tarkentavalle lauseelle.
Näitä samanlaisia esimerkkejä esiintyy päivittäin.

Mielestäni YLEn uutisilla on uskottavuutta ja myös tällaisilla pienillä asioilla on sen brändin ylläpitämisessä oma merkityksensä.
Perusviestinnän aakkoset on tekijällä hukassa.

Pieni asia, mutta kumminkin: Voisitteko muokata tuon tv:ssä rullaavan uutisikkuna-softan niin että, jokaisen "stoorin" näkisi kokonaan? Nyt joka lähes joka toisesta uutisesta jää loput uupumaan...

Mediamaksu(ko) auttaa tähän?

Se uutisikkuna, joka pyörii öisin on SAIRAAN HUONO!!! Ihan kuin jostain 70 -luvulta... paskoja uutisia, huonosti editoituina ja v-tun urheilua ihan pimeesti!!
HAISTAKAA VAAGGINA!!

Olen vuosia seurannut suhteellisen tarkasti aamun sanomalehtikatsasusta ja tämän aamuinen (22.4) teki kyllä pohjakosketuksen, mikä symbioosi on hesarin , ylen ja kokoomuksen välillä? Koska saamme objektiivista tutkimusta ylen valinnoista omiin juttuihinsa, kuka ne tekee ja mistä ne valitaan?Miten yle mielestään on hoitanut erilaisten mielipiteiden esillä oloa, mielestäni huonosti.Teetättäkää puolueeton tutkimus ja julkaiskaa se !

Yle Uutisten Uutisikkunan ja Radio ykkösen palaute menee parhaiten perille toimituksiin palautelomakkeella http://yle.fi/yleisradio/ota-yhteytta

Tämän blogikirjoituksen aihe, "Uutis-otsikot sivullesi" on vanhentunut palvelun sulkeuduttua.

Yle Uutisvahti on tutustumisen arvoinen uutuus kaikille älypuhelimen käyttäjille: http://yle.fi/uutisvahti/

Aalto

  • Ylen Toimintaympäristön ja sosiaalisen median päällikkö Tuija Aalto kirjoittaa blogissaan median toimintaympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvistä asioista. Muualla webissä:  Google+, Slideshare, Twitter, Facebook, LinkedIn.

Blogiarkisto

2011

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2007

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2006

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2005

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu