Lobbarina EU:ssa
EU:n päätöksillä tai niiden tekemättä jäämisellä voi olla isoja taloudellisia vaikutuksia yrityksille. Koko markkinatilanne saattaa muuttua päätösten myötä rajustikin. Samoin monet EU:n päätökset ovat tärkeitä erilaisille järjestöille.
Lobbarit yrittävät vaikuttaa ja vaikuttavat EU:n päätöksiin niin, että siitä on niiden asiakkaille etua.
Mutta miten työ käytännössä tehdään?
Asioita europarlamentaarikoille tai virkamiehille esitellessään lobbarin on syytä olla liikkeellä hyvin varhain jo asian alkuvaiheessa. Viesti pitää myös osata tiivistää niin, että ne voi tiivistää yhteen tai viiteentoista minuuttiin.
Mutta mitä muuta pitää osata?
Ja entä miten paljon lobbarit EU:n päätöksiin vaikuttavat?
Ohjelmassa on haastateltavana EU-konsultti Kai Keski-Korhonen.
2 kommenttia
Ke 18.12.2013 @ 22:44
Sen tämä haastattelu selvensi, että esim rikkidirektiivi ei tullut yllätyksenä niille, mepeillekään, jotka olivat hereillä. Tällaista se aina on Suomessa, että silloin kun pitäisi ottaa selvää ja ottaa kantaa, mulkoillaan seiniin, kattoon ja ikkunasta ulos eikä sanota mitään. Annas olla kun päätös on tehty, niin heti alkaa urputus.
Kevään EU-vaaleissa on taas Brysseliin pyrkimässä kaiken maailman julkkiksia ja seipääntyöntäjiä, joilla ei ole kokemusta edes kunnallispolitiikasta. Tai jos onkin, niin äly ei riitä (en viitsi nimiä tähän laittaa). Näitä äänestämällä saadaan EU-parlamenttiin kokoansa pienempi, vaikutusvallaton Suomi.