Ti 14.12.2010 @ 19:04Ari Welling

Discoverer Super Submachine Gun, Laser Airzooka ja Finnplush -pehmohirvi

Mietin usein, miten nelivuotiaani on selvinnyt elämänsä ensi vuodet näinkin vähäisin vammoin. Poskessa on ylimääräinen hymykuoppa: tyttö kaatui päin terävää pöydänreunaa. Mutta muuten on mennyt aika hyvin. Tai sitten aika kultaa muistot enkä muista rypyistä puoliakaan.

Neljässä vuodessa sitä ehti jo unohtaa, miten onnettomuusherkkä pieni vauva onkaan. Hetki sitten yhdeksänkuukautinen neiti B. kiipesi TV-tason kulmaa pitkin ylös ja päähän siinä kolahti. Otsaa koristaa nyt sininen muistomerkki.

Kaikkein mieluisimpia leluja neiti B:lle ovat ne, jotka eivät ole leluja ollenkaan. Puoliksi syöty vessapaperirulla, sukka, television kaukosäädin, tyhjä 1,5 litran kivennäisvesipullo sekä kaikenlaiset ulkokengät - mitä likaisemmat, sen parempi.

Mieleisiä olisivat myös moninaiset muut kodin hyödykkeet: haarukka, muovipussi, silitysrauta, kännykän laturi ja pumppupullo, jossa on käsirasvaa. Yleensä saamme kuitenkin varjeltua hänet näiltä.

Aina eivät kuitenkaan linjat pidä. Kun vaaveli istuu keskellä lattiaa ylen tyytyväisenä kädessään lankille tuoksuva kenkäharja, hiipii mieleen huoli.

Myrkytystietokeskuksen päivystysnumero koristaa jääkaapin ovea. Toivottavasti sitä ei koskaan tarvita.

*

Mikäli Turvatekniikan keskuksen nettisivuja on uskominen, eivät kivennäispullo ja vessapaperirulla ole kuitenkaan niitä vaarallisimpia, joihin vauva saattaa tarttua.

Käsittämätöntä, minkälaisia leluja markkinoille pääsee. Näiden kun pitäisi olla nimenomaan tarkoitettu lapsille.

Discoverer Super Submachine Gun -nimisen leikkipyssyn laser on kaksitoistakertaisesti (luit oikein, 12 krt!) liian tehokas käytettäväksi leluissa ja Finnplush -pehmohirven kiristysnyörien muoviset tapit saattavat tukkia pikkulapsen kurkun.

Hyvä, että Suomessa leluja tutkitaan. Näin joulun alla kannattaa vilkaista Tukesin nettisivuilta, mitä ei ainakaan pakettiin kannata kääräistä.

 

http://www.turvallistajuhlaa.info/testatut-tuotteet/lelut/

http://www.hus.fi/default.asp?path=1;32;660;548;644;3818;2260

 

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu