La 17.04.2010 @ 21:33Simo Kymäläinen

Isä ajan tasangolla

Kissat tappelevat nojatuolissa, poika nukkuu pinnasängyssä, vaimo lukee makkarissa jotain sisustuslehteä ja minä istun koneen ääressä kirjoittamassa vauvablogia. Oikea perheidylli :)

Tuntuu uskomattomalta, että siitä on vasta kymmenen viikkoa, kun minusta tuli isä. Näihin viikkoihin on mahtunut niin uskomattoman paljon hienoja hetkiä. Tavallaan aika on mennyt nopeasti; juurihan minun vauvani oli ryppyinen rusina happikaapissa ja nyt hän muistuttaa jo pientä pulloposkista sumopainijaa.

Onhan tässä maailmassa nättejä tyttöjä, joilla on nätti hymy. Mutta kyllä heidän hymynsä jäävät poikani virnistyksen varjoon. Kun poikani katsoo silmiin ja hymyilee koko naaman leveydeltä, niin kyllä isä alkaa olla siinä vaiheessa lähellä nirvanaa.

Tuntuu käsittämättömältä, että näin lyhyessä ajassa voi kokea niin paljon. Kaksi kuukautta on niin lyhyt aika ihmisen elämässä, mutta miten paljon siihen mahtuu.

Ja se on niin totta, mitä Peter Hoeg kirjoittaa kirjassaan Rajatapaukset:

Jos ihmisen tietoisuus tarkkailee vain itseään, se näkee vain palautumattoman ajan. Mutta jos se katsoo perhettä ja sukua ja lapsia, ja syntymiä ja yhteiselämää toisten ihmisten kanssa, se huomaa toistuvuuden, ja silloin aika muistuttaa enemmän kenttää, tasankoa, mannerta jolla voi matkata, kuin tiimalasia joka valuu tyhjiin.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu