Ti 23.02.2010 @ 21:43Joona Haarala

Sairaalareissu lasten kanssa

Poikien J (6 vuotta) ja F (5 vuotta) kynnet on leikattu. Matka sairaalaan voi alkaa. Kynnet leikattiin siksi, kun "vauvaa on niin kivaa silittää".

Sairaala on täynnä mitä kivempia rasteja.

Rasti 1: Ovi

TYKSin aulassa on ovi, joka aukeaa nappia painamalla. Isä teki aluksi sen virheen, että painoi nappia itse. J on sitä mieltä, että hän yltää nappiin hyvin ja niinhän hän yltää.

Rasti 2: Hissi

Hissi toimii kahden lapsen kanssa niin, että toinen painaa tilausnappia ja toinen hissin nappia. Jos nappi on jo painettu, niin ei haittaa. Painetaan uudestaan.

Rasti 3: Osasto

Desinfiointiaine laitetaan käsiin osaston ulko-ovella. Tähän sääntöön on poikkeus, sillä äidin sängyn päässä on kuulemma samanlainen purkki ja niinhän siellä on.

Rasti 4: Käytävä

Käytävällä ei juosta. Niinhän me sovittiin... mutta haahuilua ei kukaan kieltänyt.

Rasti 5: Huoneen ovi

Meidän äidille on myönnetty yksityishuone (tuli pyytämättä ja yllättäen). Huoneeseen mennään vauhdilla. "HEEEEI ÄITI!"

Rasti 6: Vauva

Täytyy myöntää, että oli positiivinen asia, että lapsemme suhtautuvat vauvaan toistaiseksi myönteisesti.

- Beeebi! Beeebi!

- Shhh... vauva nukkuu

- Beebi! Beebi! Pus pus pus. Se haisee kakalle!

Rasti 7: Sänky ja muut sänkyyn liittyvät asiat

Vauva on nähty ja sitten onkin aika tutustua äidin sänkyyn. Siinä on mukava vipu, jonka jälkeen äiti antaa jakamattoman huomion.

- IRTI SIITÄ JARRUSTA!

Sängyn vieressä on jännä nappi.

- IRTI SIITÄ NAPISTA!

Tyynyn päällä on jännän näköinen tyynyradio.

- Äiti, miksi sinulla on pierutyyny?

Rasti 8: Isän hermot

Sairaalassa pitää tietenkin katsella maisemia, kun olllaan korkealla. Kun äiti menee suihkuun ja vauva jää isälle, pitää vanhempien lasten tulla myös isän syliin silittämään vauvaa.

Rasti 9: Kätilö ja muu henkilökunta

- Olen J ja olen 6 vuotta. Katso mikä lelu minulla on!

Ujoiksi poikia ei pidä sanoa

Rasti 10: Autotalli

Isää menee rappusia ylös, pojat alas. Vajaan tunnin vierailu sairaalaan on päättynyt onnellisesti. Toinen poika nukahtaa autoon. Ei tässä mitään hoploppia tarvita!

3 kommenttia

Voin kertoa, että ainakin kohdat 1, 2 ja 4 jatkuvat vielä monta vuotta.

Samaa ajattelin kommentoida (lapset 9v ja 12v). Omakotitalossa pikkukaupungissa asuvina matkat kerrostalossa asuvien luokse ovat juuri tuollaisia, jo kotona varataan, kuka painaa mennessä ja kuka lähtiessä hissinapit!

Hissinnapeissa on kyllä jotain magiaa, totta tosiaan! Jopa kolmevuotias tyttö, joka ei ymmärrä autoista ja muista vimpaimista mitään, pitää hissinnappeja ihan ykkösjuttuna. Joskus on jouduttu astumaan jopa ulos hissistä ja ottamaan uusiksi, kun isi on mokannut...

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu