Pe 02.04.2010 @ 10:48Ari Welling

Terve ajattelu on aina tervetullutta

Maakuntamme ministeri Stefan Wallin (r.) puhui kuukausi sitten Turussa kansainvälisenä naistenpäivänä isän roolin vahvistamisen puolesta. Tämä ei ole mikään politiikkablogi, enkä halua tässä nyt ruveta kenenkään eduskuntavaalikampanjaa tukemaan, mutta terve ajattelu on aina tervettä ajattelua.

Wallinin mielestä perhevapaita tulisi jakaa isän ja äidin kesken entistä tasaisemmin. Wallin sanoi mm. näin:


Isät käyttävät nimenomaan heille korvamerkittyjä vapaita. Miehille tulisi taata oikeus omaan vanhempainvapaaseen ja ratkaisu tähän voisi olla 6+6+6 -malli, joka pohjautuu ns. Islannin malliin. Kuusi kuukautta vanhempainvapaasta varattaisiin äidille, kuusi kuukautta vanhemmat voisivat jakaa keskenään sopien ja kuusi kuukautta olisi isille korvamerkittyä vapaata.


Ei pöllömpää tekstiä.

 

Talouselämän uutinen aiheesta

Kirjoitus STTK:n sivuilla aiheesta


*


Eilisiltana meillä kävi kylässä nuoripari, jolta moni jo kyselee perheenlisäystä. Vaikka he molemmat olivat selvästikin haltioituneita vauvasta, puhuu terve järki. Ehkä viiden vuoden päästä, he totesivat päättävästi. Sitten kun elämäntilanne on sopiva.

Kuten Simon kaveri opasti: hankkikaa lapsia vasta sitten kun olette ehdottoman varmoja. Tuon pienen sinappikoneen oikeuksiin nimittäin kuuluu, että kotona on kaksi aikuista, jotka ovat ehdottoman varmoja. Se on tervettä järkeä.

 

Ps. Tämä taitaa olla kymmenes bloggaukseni. Hurraa siis!
 

2 kommenttia

Heti pieni tarkennus: Talouselämän kirjoitus on tietysti uutiskommentti, ei uutinen.

Isien kertomukset ovat kiinnostavaa luettavaa. Jatkakaa kirjoittamista!

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu