La 20.03.2010 @ 11:13Simo Kymäläinen

Mainosvyöry vauvalle

Olen nähnyt paljon vaivaa, jotta minun ei tarvitsisi nähdä mainoksia. Aluksi teippasin postiluukkuni yläpuolelle tekstin: Ei mainoksia, kiitos. Näin pääsin eroon jo isosta osasta mainoksia. Osa mainoskirjeistä oli kuitenkin varustettu nimelläni ja ne posteljooni luonnollisesti tipautti edelleen postiluukustani.

Soittelin ahkerasti yritysten ylläpitämiin asiakasrekistereihin ja kielsin yhteystietojeni käytön markkinoinnissa. Parin vuoden ajan jouduin soittelemaan sinne tänne, mutta sitten nimelläni varustettujen mainosten kilahtelu postiluukusta loppui. Sitten päätin lisääntyä...

Olin äimän käkenä, kun neuvolassa lyötiin käteen nippu mainoksia. Esimerkiksi neuvolasta saamassamme opetusvideossa kerrotaan ensimmäisen lapsen odotuksesta. Opin siitä, että lapsiperheen kannattaa keskittää raha-asiansa tiettyyn pankkiin, koska siellä osataan hoitaa ne niin kätevästi. Lisäksi lastenhuone kannattaa maalata juuri tietyn valmistajan väreillä, joiden käyttöön saa kätevästi apua netin neuvontapalvelusta. Lopuksi opin opetuselokuvasta, että vauvakuvat kannattaa teettää kirjan muotoon.

Mutta neuvolan lisäksi muuallakin osataan mainostaa. Mannerheimin lastensuojeluliitolla on opasvihkonen: saamme vauvan. Vihkosessa on toki hyödyllistä tietoa, mutta myös rutkasti mainoksia. Saamme vauvan vihkosessa on 64 sivua, joista 25 on mainoksia. Me saamme siis vauvan – ja paljon mainoksia.

5 kommenttia

Ja kohta alkaa sitä mainosta tulla taas postiluukusta, ne vain tulevat vaimosi nimellä.
"Ei mainoksia, kiitos" -lapusta huolimatta postiluukusta tulvii vaippa-, vauvanruoka-, lastenkirjakerho- ja taaperovaatemainoksia. Onnittelevat perheenlisäyksestä ja kertovat mitä kaikkea teiltä vielä puuttuu.

Mainostulva uhkaa kasvaa siis mainostsunamiksi...vaimollani tuskin on ylimääräistä energiaa vauvanhoidon lomassa ruveta soittelemaan sinne sun tänne ja kieltämään mainosten lähettämistä.

Simo Kymäläinen kirjoitti:

Mainostulva uhkaa kasvaa siis mainostsunamiksi...vaimollani tuskin on ylimääräistä energiaa vauvanhoidon lomassa ruveta soittelemaan sinne sun tänne ja kieltämään mainosten lähettämistä.

No ei varmaan ole energiaa, mutta minä tein ihan vain simppelisti suoramarkkinointikiellon väestörekisterikeskuksen kautta jo ennen vauvaa siis. Niinpä vauvamainokset tulevatkin isän nimellä, "Äitiys on iso asia ja blaablaa..." Me ei kyllä saatu neuvolasta tuossa mittakaavassa mainossälää ollenkaan. Onkohan kaupunkikohtaista kenties?

Kiitos väestörekisteri vinkistä!

Simo Kymäläinen kirjoitti:

Kiitos väestörekisteri vinkistä!

Robinson-rekisteri! Ah! Autuus! Ei mainossoittoja! jesjes

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu