Pe 26.02.2010 @ 14:31Joona Haarala

Eihän tämä voi olla totta!

Asun pienessä kunnassa, ison kaupungin kupeessa. Kuntaani on oltu liittämässä kahteen isoon naapurikaupunkiin jo iäisyyksiä. Minä EN (enää) halua. Tänään ymmärsin, mitä pienessä kunnassa asuminen tarkoittaa: neuvolatäti kävi kotona. Siis KO-TO-NA! Ei tarvinnut edes erikseen pyytää ja tulee vielä uudestaankin.

On meillä aiemminkin toinen neuvolantäti käynyt, mutta se nyt sattuu asumaan aika lähellä... mutta että pienten vauvojen kanssa tuo on tapana.

Toivottavasti näin hieno tapa jatkuu, sillä kuntani terveyskeskus on joutunut Paras-hankkeen takia tiivistämään yhteistyötään viereisen kaupungin kanssa. Seurauksena on se, että naapurikaupunki haluaa "harmonisoida" palveluja. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että mm. lasten hammaslääkärikäynnit vähenisivät, kun naapurikaupungin lapsetkaan eivät pääse.

Iso ei aina ole kaunista.

3 kommenttia

Kävi meilläkin neuvolantäti katsomassa pienokaista, vaikka asuttiin suuressa kaupungissa. Ja Turussa kävi oikein päiväkodin täti kotikäynnillä tutustumassa lapsiin ja kai meihin vanhempiinkin ennen päivähoidon alkua. Hienoa toimintaa, jota pitää vaalia joka puolella.

Juu, meillä on käynyt sekä entisessä kotikaupungissa Espoossa, että täällä pienessä Vihdissä. Taitaa siis olla ihan sääntö, eikä poikkeus. Mutta todella hieno tapa yhteiskunnassa, jossa melko usein saa jotain muuta, kuin henkilökohtaista palvelua.

Periaatteessa kai Turussakin tätien pitäisi käydä kotona se eka visiitti. (jonka siis tekee äitiyspuolen th) Kaarinassa toista lasta kävi täti kotonamma mittailemassa. Kolmannen kanssa ilmoitin, että tulen neuvolaan, kun oli sen verran tullut jo kotona kökittyä.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu