Su 09.05.2010 @ 23:36Simo Kymäläinen

Vähän lisää potkua vauvalehtiin

Vauvalehdet yrittävät olla niin opettavaisia ja turvallisia, että niitä lukiessani vaivun koomaan. Vauvalehtien otsikot "kirkuvat": Soseita maku kerrallaan, äiti ja isä pussaavat..... kiesus, kuka noita lehtiä oikein lukee?

Mikseivät vauvalehdet voisi olla samanlaisia kuin juorulehdet? Kohurakkaat antaisivat vinkkejä siitä, miten imettäminen onnistuu silikonirintojen kanssa. Raskaana olevat BB-julkkikset esittelisivät ostamiaan vauvanvaatteita ja miettisivät, kuka mahtaa olla isä.

Juorupalstalla kerrottaisiin julkkisisästä, jonka joku lukija oli nähnyt lähikaupassa lastaamassa kaljaa lastenvaunujen alle. Kenties joku olisi nähnyt äidiksi tulleen missin verkkaireissa kävelyllä, oho!

Vauvojen äidit voisiva tilittää:"Kääk, farkkujen ylänappi ei mene kiinni". Isät avautuisivat: "En pettänyt vaimoani Thaimaan lomalla". Iskelmälaulaujat kertoivat kokemuksistaan: " Mies ei vaihtamalla parane".

Lukijat voisivat lähettää hauskoja kuvia julkaistavaksi tyyliin: vauva nukkuu kossupullo sylissään tai lastenvaunut seisovat pubin edustalla.

Vauvalehtien maailmassa jokaisesta vanhemmasta kuoriutuu lapsen myötä esiin pyhimys, joka liitelee hyvästä teosta toiseen onnellinen hymynkare huulillaan. Kun taas minä hölmö kuvittelin, että vauvojen vanhemmat elävät tässä samassa maailmassa kuin me muutkin.

5 kommenttia

Se todellinen elämä paljastuu vasta vauvalehtien keskustelupalstoilla...

Vauvaveteraanin neuvo: älä lue vauvalehtiä, tulee vain hämmentynyt olo. Älä myöskään lue keskustelupalstoja, sillä mikään ei ole niin julma toiselle kuin äiti toiselle äidille. Puhumattakaan joskus kovin merkillisistä kasvatusohjeista. Ylen Radio 1:n Kirsi Virtasen blogissa lisää lapsenkasvatuksen merkillisyyksistä.

Eipä yhtään stereotyyppistä. Äiti on se, joka on huolissaan ulkonäöstään, isä se, joka juo ja pettää. Haukotus.

Samaa mieltä! "Kenellä friikeimmät verisuonet rinnoissa?", "Mistä vauvoille bändipaitoja?", "Vauvan kanssa baarissa", "Mitä tapahtuu mahatatuoinnille raskauden myötä?", "Lapsi mukaan työpaikalle."

Eniten kiinnostaa lapsen kanssa vietetyn elämän erikoiset, jännät ja hauskat puolet eikä mikään ohjekirja siitä, mikä on oikea tapa elää suomalaista keskiluokkaista tila-autounelmaa.

Md, sinun pitäisi olla töissä vauvalehdessä. Minun esimerkkini uudenlaisista otsikoista olivat köyhää parodiaa, mutta sinun esimerkkisi ovat rautaa!

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu