Ma 18.10.2010 @ 10:54Simo Kymäläinen

Vauva takoo tv-ruutua (ja järkeä isän päähän)

Vauvablogi on elänyt viime viikkoina hiljaiseloa. Poikani oppi konttaamaan ja sen jälkeen ei ole kauheasti ehtinyt runoilemaan, sillä sen verran vilkas kaveri on liikkeissään. Lisäksi töissäkin on ollut vähän hässäkkää ja vaimoakin pitäisi ehtiä jututtamaan. Päässä muhii monta hyvää aihetta blogiin, mutta ei vain tahdo ehtiä / jaksaa.

Ei minulla silti stressiä ole. Onhan tämä mukavaa aikaa. Poika naurattaa meitä touhuillaan. Kännykkäni piippasi muutama päivä sitten. Vaimo koodasi kotoa: "Poikasi irrotti stereoista volyymi-nupin. Älä huoli, sen saa kyllä takaisin."

Irrotettava volyymi-nuppi onkin osoittautunut kullan arvoiseksi. Nyt voimme kuunnella musiikkia rauhassa ilman, että tarvitsee pelätä pojan kääntävän nupit kaakkoon. Toki hän osaa myös laittaa virrat päälle ja pois stereoista. Yksi päivä kuuntelin Johnny Cashin levyn alkutahteja uudelleen ja uudelleen, kun poika napsutteli virtakytkintä.... tv-ruudustakin lähtee muuten melko kumea ääni, kun sitä hakkaa puisella rakennuspalikalla...

Pieni vauva saa aikaan filosofisia oivalluksia: Tavaran omistaminen lisää isän tuskaa :)
 

1 kommentti

Vielä 15v sitten polvenkorkuiset tykkäsivät sujauttaa näkkileivän videoiden kasettiluukusta, kuului kiva rasahdus kun työnsi kasetin sen perään. VHS-kasettiluukut lienevät kadonneet suurimmasta osasta lapsiperheitä, odotankin mielenkiinnolla, että päivitätte tietojani nykytaaperoiden teknologiamuodista. :-)

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu