Ti 30.03.2010 @ 00:16Simo Kymäläinen

Isä kerää kiitokset näyttäytymällä vauvan kanssa

Olin aamulla vauvan kanssa kahdestaan neuvolassa. Tein siis jotain sellaista, mitä äidit tekevät alvariinsa. Neuvolatarkastuksen jälkeen lämmitin vähän maitoa ja juotin sitä pojalle. Viereisellä penkillä istui nainen oman vauvansa kanssa, ja hän huikkasi minulle iloisesti: " Onpa kiva nähdä isä kaksistaan vauvan kanssa". Tuli sellainen olo, että isänä ei tarvitse kauheasti yrittää, kun kiitosta alkaa ropisemaan jo tuntemattomiltakin.

Kyllähän se armotta kertoo siitä, että me isät emme vieläkään osallistu niin valtavasti vauvanhoitoon.

Vanhempi miespuolinen tuttu kertoi, että hänen esikoisensa syntyi 70-luvun alussa. Hän halusi olla mukana synnytyksessä, mutta kovin tavallista isän mukanaolo synnytyksessä ei silloin vielä ollut. Kätilö oli kuulemmma koko synnytyksen ajan mulkoillut häntä vihaisesti. 

Ajat ovat todellakin siis muuttuneet. Nykyään kätilöt pitävät huolen siitä, että isä ei vahingossakaan livahda karkuun synnytyssalista.

Eteenpäin on siis menty ja hyvä niin. Me nykyisät olemme jo laskeutuneet puusta ja oppineet kävelemään kahdella jalalla, jolloin kädet jäävät vapaaksi vaikkapa vauvan sylissä pitämiseen.

Toisaalta rehellisyyden nimessä on myönnettävä, että onhan se kivaa, kun tuntemattomat naiset kehuvat sinua hyväksi isäksi. Lisää tätä!

4 kommenttia

Heh, positiivinen palaute otetaan vastaan sieltä mistä se saadaan :D

Minusta on kiva katsella kaupungilla liikkuvia iso ja pieni -komboja riippumatta osapuolien sukupuolesta. Siinä on vain jotakin niin liikuttavan ihanaa kun yksi on totaalisen avuton ja toinen hymyilee ja huolehtii.

Simo hyvä, kun olin ensimmäisen lapseni kanssa kolme kuukautta isyysvapaalla (sen äitiysloman loppuosan), olin varsinainen sankari. Museoissa, kahviloissa, missä vaan pääni päällä oli kiiluva sädekehä. Siinä se malli-isi nyt syöttää lastaan. Olihan se kivaa :-)

Toisaalta, eräs tuntemani nuori äiti kertoi, miten hän kerää marketeissa pienen vauvansa kanssa huomiota viisikymppisiltä miehiltä. Tyylikkäästi pukeutuneet ja arvokkaasti pukeutuneet herrat tulevat lempeästi kyselemään, että minkäs ikäinen se pikkuinen mahtaakaan olla.

Niin se on, vauvat murtavat meidän jurojen suomalaisten suojamuureja. Auta armias jos menet hississä ventovieraalle sanomaan että onpas sinulla hieno takki. Mutta että onpas söpö vauva. Vauvat yhdistävät meitä kuin koirat koiranomistajia.

Pääasia kuitenkin on, että unohdamme hetkeksi jurottaa.

Näin se on! Olen kuullut muiltakin, että kun isä jää kotiin lasten kanssa on hän ihmeellinen sankariolento.

Minä yritin ehdottaa miehelleni, että menepäs sinä vuorostasi neuvolaan lapsen kanssa. Miks muka vaan mun pitää sinne mennä? Mies arveli, että neuvotäti tipahtaisi tuolilta, jos tekisimme näin. Ei sit järkätty ylläriä, mentiin yhdessä : D

Vauva 5kk kirjoitti:

Näin se on! Olen kuullut muiltakin, että kun isä jää kotiin lasten kanssa on hän ihmeellinen sankariolento.

Minä yritin ehdottaa miehelleni, että menepäs sinä vuorostasi neuvolaan lapsen kanssa. Miks muka vaan mun pitää sinne mennä? Mies arveli, että neuvotäti tipahtaisi tuolilta, jos tekisimme näin. Ei sit järkätty ylläriä, mentiin yhdessä : D

Minä ilmoitin jo raskausaikana, että neuvolarumba ei ole äitiä varten vaan vauvaa. Joten meillä on ensimmäisestä kerrasta alkaen vauvaa kiikuttanut neuvolaan isä, äiti tai mummo, sen mukaan kuka jaksaa, haluaa ja ehtii. En ole kuullut että isi olisi saanut sen kummempia kunniamainintoja näyttäytymisestään. Sen sijaan mummo ja vauva on vähän erikoisempi näky, ja ensimmäisen kerran jälkeen sainkin puhelun neuvolasta, että olinko tietoinen että mummo kävi vauvan kanssa tarkastuksessa. Vähän hymyilytti, mutta kuulemma "joskus mummot ovat hieman omatoimisia näissä asioissa".

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu