Ma 01.03.2010 @ 00:17Joona Haarala

Kolme lasta, kolme tälliä

Lumet tulivat tänään katolta alas. Vespa-mopo hautautui lumen alle ja vaimo katsoi merkitsevästi. Hän oli varoittanut asiasta jo useamman kerran.

En taida olla mikään haka liikkuvien vempeleiden kanssa. Olen asioinut vakuutusyhtiön kanssa jokaisen lapsen syntymän tienoilla.

2003 J kastettiin. Ajoimme vaimon, pojan ja muistaakseni anopin kanssa kotiin. Asuimme silloin puutalossa Turun keskustan tuntumassa. Pihaa koristaa suuri rautaportti. Ajattelin, että nyt on kaikki mennyt hyvin... portti kesti, auton ovi ei.

2004 F syntyi ja tyytyväisenä olin lähdössä kotia kohti. TYKSin parkkihalli tuotti vaikeuksia jo J:n syntymän jälkeen. Silloin ei jäänyt juurikaan jälkiä, mutta tällä kertaa tuli, reikien kera.

2010 työnimellä E kulkeva poika on vielä äitinsä vatsassa viimeisiä viikkoja. Isä ajaa tutulla kotitiellä. Tie on kapea, ja talvella kaksi autoa mahtuu hyvin niukasti. Maaseututiellä on pari kohtaa, jossa on syytä hidastaa, kun vastaantulevaa liikennettä ei näe.

Minä hidastan ja painan jarrua, kun vastaan tulee auto. Auto pääsee ohi mutta oma autoni ajaa äkeen yli. Se on siinä kuulemma erään ladon vieressä ollut jo parikymmentä vuotta. Olisi pitänyt painaa kytkintä...

Näistä tälleistä ei ole mitään muuta hyötyä kuin se, että muistan aika tarkkaan yksityiskohtia jokaisen lapseni syntymästä ja onpahan lapsille kerrottavaa.

 

Asiasanat: 

1 kommentti

Nämä tällit on sinulle annettu taivaanlahjana; muuten et kenties muistaisi lasten syntymähetkiä. Voi tolla vain kiitollinen.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu