Ke 03.03.2010 @ 21:15Joona Haarala

Ohjeita tulevalle isälle

Kun minulle on nyt kertynyt kolme lasta, tiedän jo jotain vauvoista. Tässä muutama neuvo tuleville isille. Neuvoja on auliisti jo jaettu tämän blogin muille isille ja kuulemma niistä on jopa iloa.

1) Synnytyssalissa on sellainen laite, joka mittaa supistusten määrää. Kone kertoo supistuksen hieman ennen toimintaa. Älä kerro vaimollesi, että "nyt tulee tosi iso supistus". Hän kyllä kertoo sinulle, jos tulee iso supistus.

2) Vauvan pää on syntyessä suippo. Se on ihan normaalia.

3) Vauva voi olla syntyessä vihreä. Sekin on ihan yleistä. Vauva saattaa tehdä jätöksensä juuri ennen syntymää.

4) Vastasyntyneet saattavat joutua muutamaksi päiväksi teholle syystä tai toisesta. Se on normaalia. Sukulaisista ei myöskään ole kivaa, että aloitat puhelun: "vauva jouitui teholle... tauko... sokeriarvoissa oli ongelmia".

5) Kun  napa  katkaistaan, siitä jää vauvaan pätkä muutaman päivän ajaksi. Napatynkä irtoaa normaalisti viikon sisällä.

6) Vauvalla voi olla todella iso kaksoisleuka ja posket saattavat lerpsua. Tämäkin on normaalia.

7) Vauvalle saattaa tulla näppylöitä varhaisessa vaiheessa. Sekin on normaalia.

8) Vaimon huumori saattaa olla ensimmäisten viikkojen aikana olla koetuksella. Se on erittäin normaalia.

9) Kun vauva itkee, sen voi yleensä hiljentää juottamalla maitoa ja vaihtamalla vaippoja. Normaalia on, että äiti pyytää myös isää osallistumaan vaipanvaihtoon.

10) Vauva ei naura sinulle, vaikka siltä tuntuu. Sillä voi sen sijaan olla hieman ilmavaivoja. Tämä, jos mikään on normaalia.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu