Ke 17.03.2010 @ 19:24Ari Welling

Olipa kerran isä, joka tarttui vauvalehteen

Tuoreena isänä päätin sivistää itseäni ajankohtaan sopivasti. Istuin odotushuoneessa. Normaaliin tapaan tarjolla oli monenlaista luettavaa. Hylkäsin Tekniikan Maailman ja Suomen Kuvalehden – ja tartuin rohkeasti vauvalehteen!


Kansi lupasi hyvää. ”Kun vauvalla on huuto herkässä – selviytymisohjeet vanhemmille” ja ”Me vanhemmat”. Minä olen isä, minä kelpaan siinä missä äitikin. Tämä on meidän juttu.


Aloin selailla lehteä. Vertaistuki-artikkeli lupasi hyvää. Siinä puhuttiin yksinhuoltajista Turun Runosmäessä ja kuvassa oli sekä nainen että mies. Hienoa.


Lasten viikkorahaa koskevan jutun kyselyssä oli asiaa kysytty kolmelta äidiltä, yhdeltä isältä. Kyllä tämäkin kelpaa.


Parin kiinnostavan vanhemmuus-jutun jälkeen uskoni alkoi kuitenkin rakoilla.
Rivitanssija teki ruokaremontin ja laihdutti 30 kiloa. Äiti. Kaipa miehetkin tätä harrastaa, mutta hei - silti. Käänsin sivua.


Hei mitä sä teet? Ota nyt sieltä kasasta vaan se Tekniikan Maailma, urpo!


Olin varma että ne minua varten kirjoitetut artikkelit alkaisivat pian. Näin rakennat pinnasängyn. Testissä lasten kuumemittarit. Sopiiko Graco paremmin Peugeotin vai Opelin takaistuimelle? Miten suojaat autonpenkit kuralta. Näin korjaat kolmevuotiaan polkupyörän.


Väärin!


Kaunis äiti. Runsautta ohuisiin hiuksiin. Paita: Esprit/Sokos. Kampaus ja meikki: Kaisa Martin/TS-salonki. Hiustuotteet: L’Oreal Diacolor Richesse –kevytvärit ja tchi.art color show liss cream –muotoiluvoide.


Hei comoon pehmoisi, pistä nyt se mammalehti pois, jumankauta!


Toivonkipinä eli vielä. Tuo ystäväsi lukijaksi! Ehkä saan Simon tai Joonan huijattua tilaajaksi ja saan itse jonkin makean tilaajalahjan. Työkalulaatikon? Tivoli-radion? Kahvinkeittimen? Pensasleikkurin? Trampoliinin? Taskulampun? Junaratasarjan? Mitä?


Saat itsellesi ihanan hemmottelupaketin! Mari Derm ihonektari, täyteläinen 24 tunnin hoitovoide kaikille ihotyypeille, 50 ml ja Mari Derm pikakaunistaja, kiinteyttävä ja virkistävä hoitoseerumi kaikille ihotyypeille, 30 ml.


Puhelimeni soi. Auto Bild –lehdestä päivää. Tilaan! Luojan kiitos, tilaan!

 

http://users.hal-pc.org/~joejr/32dohs.wav

 

2 kommenttia

Ari, nyt olet asian ytimessä! Vauvalehdet ovat todellakin äitien temmellyskenttä. Toisaalta lehdille riittää se, että perheen äiti päättää tilata sen ;)

Eipäs nyt vedetä noin vähästä herneitä. Luulisin, että isienkin hiukset ohenee ja silmien alle nousee kunnon pussit, kun vauva tulee kotiin. Miten niin naamarasvat ja hiusten hoitoaineet on vain naisille?

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu