Pe 03.09.2010 @ 08:18Joona Haarala

Mistä sitä ääntä tulee?

Koko perheemme on ollut vuorotellen kipeä. Niin vain lentsu iski vauvaankin. Ilmeisesti nenä ja kurkku olivat sen verran tukossa, että hengittäminen tuntui vauvalta vaikealta.

Mikä on vauvan ratkaisu? No, itkupa tietenkin.

Itkun kuunteleminen yöllä on raskasta vanhemmille, mutta yön pimeinä tunteina piti hieman ihaillakin vauvan hengitystekniikkaa. On uskomatonta, miten vauva jaksaa huutaa todella pitkään yhtä soittoa äänen kärsimättä. Ääni lähtee oikeaoppisesti palleasta ja sitä myötä voimalla ihmisten ilmoille. Missä vaiheessa ihminen oppii hengittämään väärin?

Onneksi ei ollut korvatulehdusta ja isäkin sai lopulta nukuttua tovin - lastenhuoneessa isonveljen vieressä.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu