Kun luottamus menee
Vauvamme sai (myös) tämän RS-viruksen. TYKSiin ei tarvinnut onneksi jäädä, mutta siellä löydettiin kuukauden vanhalle pojalle kaupan päälle korvatulehdus. Korvatulehdus kuuluu tämän virustaudin kuvaan ja se ei onneksi välttämättä indikoi korvatulehduskierrettä. Antibioottikuuri jouduttiin kuitenkin aloittamaan.
Ei ole ihme, että E on välillä... hieman... pahalla tuulella.
Tässä muutama kirjoitus sitten kehuin kotikuntani neuvolaa. Neuvolakäynnillä kirjoitettiin tälläkin kertaa heti lähete sairaalaan, kun näytti siltä, että vauvalla on muutakin kuin flunssa. Hyvää toimintaa ainakin isän mielestä.
Mutta, mutta... kotikuntani terveyskeskuksen muut osat (tai sitä hallinnoiva naapurikunnan terveystoimi) saavat minulta nyt risuja.
Neuvolakäyntiä edeltävänä päivänä soitimme terveyskeskukseen ja olisimme varanneet ajan - varsinkin kun isotveljet ovat myös sairastelleet. Terveyskeskuksesta sanottiin, että palataan asiaan, jos kuumetta tulee. Kuumetta ei ole vieläkään, mutta se korvatulehdus kylläkin. Terveyskeskukseen pääsemisen kynnys tuntuu olevan korkealla.
Pitäisikö näitä vauvan oireita liioitella puhelimessa, että pääsisi näyttämään edes hoitajalle?
4 kommenttia
Ke 24.03.2010 @ 19:53
Lyhyt,mutta harvinaisen ytimekäs vastaus esittämääsi kysymykseen:KYLLÄ!Itse neljän lapsen äitinä olen oppinut,että on PAKKO "vähän" liioitella" lasten vaivoja(joko pidentää sairaanaolo aikaa tai niinkuin sanoit sanoa,että on kuumetta)...Muuten ei ole useinkaan mahd. päästä lääkäriin!:(...Ja useimmiten sieltä ollaan tultu sellaisella diagnoosilla,että kuuri tarvittiin!On järkyttävää ettei vanhempiin luoteta,milloin lääkäriä tarvitaan!:(
Ke 24.03.2010 @ 20:37
Todellakin pitää liioitella. Viime keväänä meillä lapset sairasti RS-viruksen ja liian pitkään pidin oireita tavallisena, mutta ärhäkkänä flunssana. Pienempi tuolloin juuri ja juuri 1 vuotias ja tuloksena tulehtuneet korvat (putkista huolimatta), keuhkoputkentulehdus ja keuhkokuume. Onneksi selvittiin kotihoidolla.
Pienten lasten, varsinkin yhtä pienten kuin Haaralan nuorimmaisen pitäisi välittömästi päästä tutkittavaksi. Vastasyntyneen vointia on kokeneemmankin vanhemman todella vaikea arvioida kun ikään kuuluu kaikenlaisia, normaaliksi luokiteltuja oireita kuten kiukkuisuutta vatsavaivojen takia, pitkiä ja lyhyitä unijaksoja jne. Käsittämätöntä välinpitämättömyyttä jos pikkuvauvan oireita ja vanhempien huolta vähätellään!
To 25.03.2010 @ 12:06
Jep, pitää. Kohtuudella, sopivasti, mutta pitää. Ihan kuin vanhemmat huvikseen lääkärissä lapsiaan juoksuttaisi. Tai kai niitäkin on.
Pe 26.03.2010 @ 11:12
Joona kirjoitti: "Neuvolakäynnillä kirjoitettiin tälläkin kertaa heti lähete sairaalaan, kun näytti siltä, että vauvalla on muutakin kuin flunssa".
Tätä ei nyt varmaan saisi ihan suoraan tänne kirjoittaa, joten puen tämän pieneen salaverhoon.
Eräs lääkäri, jonka kanssa keskustelin tässä samassa yhteydessä vihjaisi, että hänen mielestään kaikenmaailman lähetteet ovat usein pelkkää vouhotusta. Jos lapsi tai kuka hyvänsä on sairas ja hänet tuodaan esim. sairaalaan ei siinä kuulu lähetteitä kysellä. Lääkärin velvollisuus on hoitaa sairasta.
Tämä maa ei onneksi ole mikään Amerikka, jossa kysellään heti ensiksi luottokortin numeroa - siitäkin huolimatta että potilaalla on pulssi kateissa.
Samainen lääkäri kertoi taannoin ajaneensa vakavasti sairaan sukulaisensa sairaalaan. Siellä oli kyselty lähetettä. Tähän lääkäri oli tiuskaissut "MINÄ olen se lähete!". Hoito oli järjestynyt.