Pe 30.07.2010 @ 22:41Simo Kymäläinen

Oho, minulla on perhe!

Lähetin veljelleni tekstiviestin eräänä sunnuntaiaamuna: "Muu perhe nukkuu vielä." Kirjoitettuani viestin luin sen vielä kerran läpi ja hätkähdin! Minä käytin sanaa perhe. Voi jumankekka, minähän olen perheen pää!

Wikipedia määrittelee perheen näin: Tavallisimmillaan perheeseen kuuluu kaksi eri sukupuolta edustavaa henkilöä sekä heidän mahdolliset jälkeläisensä eli lapset... Perhe on tärkeä osa niitä tapoja, joilla ihmiset ymmärtävät elämää ja luovat siihen rakenteita.

Wikipedian mukaan perhe auttaa siis ymmärtämään elämää. Kunhan nyt ymmärtäisi ensin edes sen, että minulla on perhe.
                                                                                                                    Vaikka meillä on ollut jo ennen pojan syntymää kaksi kissaa (tulivat kaupan päälle vaimon mukana), niin en minä silti meitä perheeksi mieltänyt. Kun poikani pää putkahti ensimmäistä kertaa näkyviin, niin en minä silloinkaan vielä kokenut meitä perheeksi.

Kun asuin vielä omien vanhempieni luona, niin se oli se paikka, jota kutsuin kodiksi. Opiskeluaikoinakin sanoin aina kavereille, että käyn kotona, kun lähdin viikonlopuksi vanhempieni luokse. Valmistuin ja sain töitä, mutta silti meni vielä muutama vuosi ennen kuin omasta kämpästäni tuli vaivihkaa oma kotini. Kämpästäni tuli koti vasta siinä vaiheessa, kun ymmärsin asettuneeni aloilleni.

Samalla tavalla vaivihkaa meidän koti muuttui meidän perheen kodiksi.

Ja hassua kyllä, Wikipedia taisi tietää, mistä puhuu. Minusta tuntuu, että ymmärrän lapsen saatuani itseäni ja tätä maailmaa taas vähän paremmin.

3 kommenttia

Se, että sinä käytät sanaa "perhe", ei tee sinusta automaattisesti perheen päätä, jalkaa tai kättä. Siihen, että saa aseman perheen päänä tai vaihtoehtoisesti kätenä, tarvitaan muitakin ominaisuuksia kuin pelkkä oivallus siitä, että sana "perhe" löytyy wikipediasta.

Olen perheen pää, mutta valtaa minulla on yhtä vähän kuin presidentillä. Todellista valtaa käyttää hallitus ;)

Simo Kymäläinen kirjoitti:

Olen perheen pää, mutta valtaa minulla on yhtä vähän kuin presidentillä. Todellista valtaa käyttää hallitus ;)

Jos ja kun todellista valtaa käyttää vaimosi, josta käytät halveksivaa ilmaisua hallitus, et suinkaan ole perheen pää vaan jokin muu ruumiinosa. Jos ajattelee, minkälaista tekstiä tässä blogissakin suollat, en myöskään usko, että olisit perheen penis.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu