Su 25.07.2010 @ 12:20Simo Kymäläinen

Äidin hoito se vasta vaikeaa onkin

Vauvan hoito on todella iisii, jos sitä vertaa lapsen äidin hoitoon.
T: nimimerkki tuore isä

Synnytysvalmennuksessa tulevia vanhempia opastetaan vauvan hoidon saloihin. Vauvan hoito on kuitenkin suhteellisen helppoa. Kun vauva itkee, niin vauva on joko väsynyt tai nälkäinen. Tämän ymmärtämiseen ei kovin montaa valmennuskurssia tarvita.

Synnytysvalmennuksen sijaan tuleville isille pitäisi järjestää kursseja, joissa opastettaisiin hoitamaan tuoreita äitejä. Isällä menee monta kertaa sormi suuhun, kun hän koittaa ymmärtää tuoreen äidin aivoituksia.

Vauvan ruokavaliosta puhutaan paljon... miksi, se on jäänyt mysteeriksi minulle? Pikkuveijari vetää ensimmäiset puolivuotta maitoa ja sen jälkeen erilaisia soseita. Vauvan ruokavalio ei ole todellakaan mitään rakettitiedettä.

Vauvan ruokavalion pohtimisen sijaan tuoreet isät pitäisi kouluttaa kokkaamaan ruokaa äidille. Tuoreet äidit syövät vähän mitä sattuu, jos nyt ollenkaan syövät. Isänä saa koko ajan olla vahtaamassa, että äiti on muistanut juoda ja syödä tarpeeksi. Vauva itkee, jos sillä on nälkä. Äiti puolestaa huutaa isälle, jos verensokerit ovat romahtaneet.

Vauvat ovat siis monella tapaa helppohoitosia äiteihin verrattuna. Kun vauva on väsynyt, niin se nukkuu. Väsynyt äiti sen sijaan manaa kovaan ääneen sitä, miten helpolla miehet pääsevät.

Kun vauva kaipaa huomiota, niin lapselle voi ilveillä ja nostella ilmaan. Tässäkin suhteessa äidit ovat melko vaativia. Isän ehdotus sylipainista ei aina nosta iloista hymyä äidin kasvoille.

Sitä kaikkein tärkeintä isän duunia ei kuitenkaan voi millään kurssilla opettaa; Dave Lindholmin sanoin:

Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla
Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?
Miten niin jalat maassa? Oletko nähnyt kenenkään kävelevän ilmassa?
Pidän sinusta, siinä kaikki. Pitääkö se todistaa tuhansilla sanoilla?

5 kommenttia

Jumankauta, että te olette ällöttäviä? Onko äitiys tosiaan vienyt teiltä munat?

Anonyymi kirjoitti:

Jumankauta, että te olette ällöttäviä? Onko äitiys tosiaan vienyt teiltä munat?

Arvoisa anonyymi: mitä sitten pitäisi tehdä, kun äiti on väsynyt (tai nälkäinen)? Iskeä hellan ja nyrkin väliin? Huutaa naiselle? Mennä oluelle?

Anonyymin mukaan Joonahaaralan ehdotukset ovat ainoa tapaa pitää äidit kurissa, sehän onkin sitten hyvin miehekästä ja munatkin pysyvät silloin paikoillaan.

Tunnistan itseni tuosta äitikuvauksesta. Joka tosiaan lähinnä nauratti. Mieskin nostais hattua kuulemma jos sellainen olis.

- HM kirjoitti:

Anonyymin mukaan Joonahaaralan ehdotukset ovat ainoa tapaa pitää äidit kurissa, sehän onkin sitten hyvin miehekästä ja munatkin pysyvät silloin paikoillaan.

Ei oikeastaan. Munaa ei kannata pitää paikoillaan.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu