Pe 09.04.2010 @ 22:48Simo Kymäläinen

Oman äidin opeilla hyväksi isäksi

Olin neljäntoista, kun kuusivuotias pikkuveljeni tuli sisään hieroen toista silmäänsä. Hän oli vasaran ja metallisen taltan kanssa leikkinyt kaivosmiestä pihalla. Isäni arveli, että silmään oli mennyt vain pölyä, ja että silmän punoitus häviäisi itsestään.

Äitini oli kuitenkin sitä mieltä, että silmä punoitti liikaa. Äitini mulkoili vihaisesti isääni, jonka mukaan oli ihan turha lähteä yhden silmään menneen roskan takia yhtään minnekään. Terveyskeskukseen oli meiltä matkaa parikymmentä kilometriä. Äidilläni ei ole ajokorttia, joten hän pakotti isäni kyyditsemään hänet ja veljeni lääkäriin. Ajattelin äitini tapansa mukaan ylireagoivan.

He viipyivät kuitenkin yllättävän pitkään. Kun he palasivat, niin äitini kertoi, että pikkuveljeni silmästä oli löytynyt pieni taltasta irronnut metallinen siru. Heidät oli lähetetty terveyskeskuksesta keskussairaalaan, jossa metallinsiru oli saatu jonkin erikoismagneetin avulla pois veljeni silmästä.

Tarinan opetus: Kyllä äiti tietää.

Poikani on nyt kahden kuukauden ikäinen. Vaimoni oli pannut merkille, että lapsemme oli muutamana päivänä syönyt tavallista vähemmän. Vauva oli kuitenkin yhtä iloinen ja reipas kuten aina. Isätutkani mukaan lapsi oli siis täysin terve. Muistin kuitenkin, miten olin naureskellut omalle äidilleni aikoinaan, kun hän lähti kiikuttamaan pikkuveljeäni terveyskeskukseen.

Kun vaimoni sanoi, että hän haluaisi varmuuden vuoksi viedä vauvamme lääkäriin, niin suostuin siihen epäröimättä.
Lääkärissä selvisi, että lapsella oli rs-virus, joka voi vaatia jopa sairaalahoitoa! Jos räkää tulee todella paljon, niin vauvan syöminen voi käydä vaikeaksi. Onneksi tauti ei ole ainakaan toistaiseksi ärtynyt niin pahaksi, että hän olisi joutunut sairaalaan.

Tarinan opetus: Kyllä isäkin osaa, mutta äiti tietää.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu