Ti 08.06.2010 @ 21:20Simo Kymäläinen

Vauva alias luolamies

Poikani on nyt iso nelikuukautinen mies ja havannoi jo innokkaasti ympäristöään. Esimerkiksi kovat äänet saavat hänet säikähtämään. Tämä onkin mahdollistanut kiehtovan empiirisen tutkimuksen, jossa olen käyttänyt koekaniinina poikaani.

Aloitin tieteellisen kokeen juomalla tölkillisen hyvää olutta. Kokeen kannalta kivennäisvesikin olisi ajanut saman asian, mutta epätieteellistä syistä päädyin olueen (koe suoritettiin rankan työpäivän päätteeksi).

Oluen sisältämän hiilihapon jälkivaikutukset olivat kokeen kannalta keskeisessä osassa. Juotuani oluen istahdin sohvalle vauva sylissäni ja röyhtäisin äänekkäästi. Kova ääni sai poikani säpsähtämään. Hetken aikaa hän katseli ihmeissään ympärille: mistä se ääni oikein kuului? Hän varmaan etsi katsellaan jättikokoista röyhtäilevää vauvaa.

Kokeen toisessa vaiheessa siirryin vauva sylissäni istumaan parvekkeelle. Perheemme kissa istahti viereemme. Vauva ja kissa katselivat naamatusten toisiaan ja samalla hetkellä viereiselle parvekkeelle lennähti varpunen, joka alkoi sirkuttamaan. Pikkulinnun sirkutus sai kissan silmät kapenemaan ja päästämään kurkustaan saalistukseen liittyvän pienen naukaisun. Ääni oli hento ja hiljainen, mutta poikani pelästyi pahanpäiväisesti ja puhkesi itkemään. Jollain primitiivisellä tasolla poikani näki suloisen kissan sijasta edessään saalistavan kissapedon.

Meissä kaikissa asuu pieni luolamies siellä sielun syövereissä. M.O.T.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu