To 11.03.2010 @ 08:54Joona Haarala

Voisiko joku päivittää vauvoja nykyrytmiin?

Jo ammoisista ajoista lähtien vauvoilla on ollut nerokas tapa pitää itsensä hengissä: he herättävät vanhempansa parin tunnin välein. Joskus kivikaudella näistä herätyksistä oli varmasti hyötyä, sillä äidin (äitihän se eniten heräilee) oli syötettävä vauvaa ja pidettävä vauvaa lähellä. Vauva sai siinä kaupan päällä lämpöä äidistä.

Nyt 2010-luvulla toivoisi, että ihmiseen voisi tulla päivitys. Eikös lapsi voisi vaatia ruokaa vaikka seitsemän tunnin välein. Näin äiti ja isä voisivat pirteämpinä olla lapsen kanssa läsnä enemmän?

* * *

On mielenkiintoista seurata, kuinkä omaa rytmiä vauva elää. Hänellä, jos kenellä on meidän perheessä säännölliset elämäntavat. Hienointa on, että hän nukkuu pääosin öisin ja iltapäivällä on kuulemma myös päikkärit.

Ongelmallista tässä on isän kannalta, että hän näyttäisi heräävän auringonvalon mukaan ja isä on aamu-uninen. Saapa nähdä, miten isä kesällä nukkuu aamuisin. :)

2 kommenttia

Vauvat muistuttavat meitä ihmisen perustarpeista. Hyvä meidänkin on tajuta, että ihminen itsessään ei muutu niin paljon kuin maailma. Itse kärsin tosi paljon heräilystä aikanaan, nyt on lapset jo 16 ja 20. Silti, tämä oravapyörä-systeemi on vain pieni episodi ihmiskunnan historiassa- tiedän ettei lohduta nyt, mutta moni muukin asia on meillä nykyihmisillä liian kaukana meidän perimästä. Siksi kärsimme mm . kaamosmasennuksesta, kun esi-isämme elivät luonnon rytmitn mukaan jne. Eli, EI VAUVAPÄIVITYKSIÄ, kiitos ;=)

Anonyymi kirjoitti:

Eli, EI VAUVAPÄIVITYKSIÄ, kiitos ;=)

Emme siis päivitä meidän vauvaa. Onneksi on isojen veljien huone ja sinne mahtuu nukkumaan :)

- Joona

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu