To 12.08.2010 @ 12:04Simo Kymäläinen

Vuorotellen Leonardo DiCapriota katsomaan

Vaimo hyppäsi eilen junaan mukulamme mukanaan. Olen intohimoinen elokuvien ystävä, joten minulle tarjoutui erinomainen tilaisuus livahtaa elokuvasalin hämärään.

Kun perhe on kotona, niin ei sitä malta töiden jälkeen lähteä elokuviin. Tuntuu, että poika kasvaa silmissä. Siitä on vasta puoli vuotta, kun kaveri putkahti äidistään ja nyt hän konttaa jo ympäriinsä. Muksun kanssa vietetyt hetket on kuin tallettaisi rahaa pankkiin. Näillä muistolla jaksaa kahlata monta harmaata talvea läpi, joten kovin montaa hetkeä ei malta missata.

Mutta rehellisyyden nimessä kyllä isän ja äidin täytyy välillä tehdä muutakin kuin vain ihastella kuolavaa poikaansa, jotta pääkoppa pysyy kasassa. Olemmekin välillä hommaneet lapsenvahdin ja käyneet yhdessä teatterissa. Viimeksi kävimme silmät pyöreinä ihmettelemässä John Malkovichin tähdittämää musiikkinäytelmää Turussa, mikä latasi pattereita mukavasti.

Jostain kumman syystä juuri teatterissa on mukava käydä kahdestaan. Elokuvissa sen sijaan käyn mielelläni yksin. Eilisen leffakäyntini innoittamana sovimme vaimoni kanssa, että jatkossa käymme vuoroiltoina elokuvissa. Näin ei tarvitse hommata lapsenvahtia. Katsomme molemmat saman leffan, niin voidaan sitten jutella siitä ihan kuin olisi yhdessä käyty katsomassa se.

Katsoin eilen Inception elokuvan, joka on tiivistäen sanottuna todella hyvin tehtyä vauhdikasta viihdettä. Leffa pyörii unien ja nukkumisen ympärillä, mikä onkin sopiva aihe tuoreille vanhemmille, jotka liikkuvat unenpuutteen takia muutenkin hämärän ja toden rajamailla :)

Isyys teettää outoja temppuja leffassakin. Leonardo DiCaprion esittämä päähenkilö juttelee leffan alussa puhelimessa pienten lapsiensa kanssa, joista hän on joutunut ainakin toistaiseksi eroon. Joko Leonardo on käsittämättömän taitava näyttelijä tai sitten joku isyyshormoni jyllää elimistössäni, sillä minulla nousi pala kurkkuun. Koita tässä sitten olla kova jätkä.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu