Ke 17.02.2010 @ 14:12Simo Kymäläinen

Lätkä on erinomaista synnytysvalmennusta isälle

Isän olo synnytyksessä on vähän samanlainen kuin jääkiekkovalmentajalla. Siinä vaan seistä möllötät tumput suorina kaukalon laidalla ja toivot, että pelaajat hoitavat homman kotiin.
- Hyvin menee, hyvä, hyvä, huusin ponnistusvaiheen aikana.
Kun vaimo vääntää mukulaa rystyset valkoisina, niin siinä on ihan turha ruveta runoja lausumaan. Minä käytin reilusti ääntä, että viesti meni perille.

Synnytyksessä avustaneellä lääkärillä oli myös tiukka linja.
- Oliko tuo muka ponnistus, hän tuhahti vaimolleni.

Jääkiekossa voi ottaa aikalisän ja piirellä kuvioita taululle. Synnytyksessä ei aikalisiä ole, joten hienosäätöön ei ole aikaa. Isän kannattaa siis vain karjua yksinkertaisia ohjeita, että viesti menee perille.

Kun joukkueessa on vaimoni kaltainen huippuhyökkääjä, niin valmentajan on helppo luottaa siihen, että joukkue voittaa ja tuo pojan kotiin. Ja ihan aikuisten oikeasti, niin vaimoni sanoi jälkeenpäin, että hän piti siitä, että kentän laidalta tuli selkeitä ohjeita.

Suosittelen jokaiselle tulevalle isälle synnytysvalmennuksen nimissä vierailua Tepsin peliin. Sieltä vähän mallia, miten valmentaja karjuu, niin hyvä tulee.

 

Ps. Oheinen videopätkä on sitä kuuluisaa YLE laatua by Simo :)

1 kommentti

Meidän esikoisella kesti 36 tuntia, että malttoi tulla ulos. Kun h-hetki tuli, saapui synnytyssaliin joukkueellinen kätilöitä. Yritin kohteliaasti väistää ja antaa tilaa. Tiukkailmeinen kätilö totesi napakasti: "sinähän et lähde mihinkään" ja siinä sitä oltiin sängyn kulmassa.

Vauvan tultua hössötin jotain, että "poika tuli - poika tuli". Vaimo totesi vielä napakammin: "ole hiljaa, äläkä hössötä".

Joona H.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu